Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν πρέπει να πανηγυρίζει κανείς» είπε ο Μώραλης

«Δεν πρέπει να πανηγυρίζει κανείς» είπε ο Μώραλης

«Κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει για τον συμβιβασμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τη συμφωνία της Σούπερ Λιγκ με τη Φούτμπολ Λιγκ για το πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Ο κ.Μώραλης αναφέρθηκε στη συμφωνία των δύο πλευρών και τόνισε ότι το θετικό είναι ότι έστω και στην... παράταση δόθηκε μια λύση.

«Κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει για τον συμβιβασμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τη συμφωνία της Σούπερ Λιγκ με τη Φούτμπολ Λιγκ για το πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Ο κ.Μώραλης αναφέρθηκε στη συμφωνία των δύο πλευρών και τόνισε ότι το θετικό είναι ότι έστω και στην… παράταση δόθηκε μια λύση.

Αναλυτικά ο κ.Μώραλης μίλησε στον «Sentra FM»:

Για τη συμφωνία: «Αυτός ο συμβιβασμός των δύο λιγκών μας οδηγεί στο να αποφύγουμε πιθανές άλλες συνέπειες και γεγονότα που θα ήταν δυσάρεστα. Κανείς από τη μία ή από την άλλη λίγκα δεν πρέπει να πανηγυρίζει. Το θετικό είναι ότι έστω και στην παράταση δόθηκε μια λύση. Να μείνει το ηθικό δίδαγμα ότι θα πρέπει όλοι όσοι, ο καθένας από την πλευρά του που εμπλέκεται, να λειτουργεί έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος».

Για το τι θα έπρεπε να έχει γίνει το καλοκαίρι ώστε να μην συμβεί ό,τι συνέβη:
«Θα πω για τη Σούπερ Λίγκα, που εκπροσωπώ. Αυτό που θα κάναμε διαφορετικά ίσως είναι ότι πριν καταθέσουμε έγκαιρα και νομιμότητα, το ξεκαθαρίζω, τη προκήρυξη, θα έπρεπε να έρθουμε σε επαφή με τη Football League, ίσως και σε τριμερή επαφή και με την ΕΠΟ που εμπλέκεται, για να το συζητήσουμε νωρίτερα, πριν τον Αύγουστο που το κάναμε.

Επαναλαμβάνω ότι ήταν απόλυτα κανονικές και έγκαιρα κατατεθειμένες οι διαδικασίες, με την προκήρυξη και τις συζητήσεις. Απλά αν ήταν να κάνω κάτι διαφορετικό, θα έκανα αυτό για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία. Τέτοιου είδους θέματα δεν πρέπει να δημιουργούνται.

Όπως λύσαμε φέτος κάποια θέματα όπως οι αδειοδοτήσεις πριν τα πλέι οφ, αυτό ήταν το πιο εύκολο απ’ όλα και έπρεπε να έχει λυθεί. Τουλάχιστον, έστω και την ύστατη στιγμή έγινε η προσέγγιση από την πλειοψηφία των ομάδων των δυο λιγκών για να μην οδηγηθούμε σήμερα στο δικαστήριο.

Δεν ήξερε κανείς ένα δικαστήριο πώς θα επιλύσει τα πράγματα. Ίσως έβγαζε 3-3 ίσως 2-2 και η μία εκ των δύο λιγκών να μην ήταν ευχαριστημένη.

Βέβαια, να τονίσω ότι εμείς είχαμε κάνει την πρόταση στην ΕΠΟ το Δεκέμβριο για το 2+1, γιατί θεωρούσαμε ότι με τα δεδομένα αυτά ήταν μια δίκαιη λύση. Από την άλλη και η δική μας ομάδα θα κληθεί να παίξει πολύ μετά, καθώς το πρωτάθλημα θα τελειώσει στις 13 Απριλίου».

Για το πόσο χρόνο θα πρέπει να περιμένει η 16η ομάδα της Super League για να αγωνιστεί στο μπαράζ: «Είναι σαφές το χρονικό διάστημα και είναι παράλογο μια ομάδα να περιμένει περίπου 2 μήνες. Το μπαράζ θα γίνει περίπου στις 10 Ιουνίου.

Όμως θα προτιμούσε η ομάδα αυτή να πέσει απευθείας; Όχι, θα προτιμούσε να κρατήσει την ομάδα για 2 μήνες με προπονήσεις και φιλικά όσο καλύτερα έτοιμη για το μπαράζ από το να έπεφτε απευθείας από τις 13 Απριλίου.

Όλοι κάνουμε συμβιβασμούς, μιας και πήγαμε σε συμβιβαστική λύση. Σε ένα συμβιβασμό όλα τα μέρη κάνουν ένα βήμα πίσω. Επιπλέον αποφασίστηκε αν γίνει μονός αγώνας, ενώ διπλός θα συνέφερε θεωρητικά την καλύτερη ομάδα που θα προέρχονταν από τη Σούπερ Λιγκ. Αντίθετα, θα είναι ένας μονός σε ουδέτερο γήπεδο.

Επιπλέον, θέλω να διευκρινίσω και κάτι, μετά τα σχόλια που διάβασα στα σάιτ και γενικά. Πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι ότι ιστορικά η Σούπερ Λιγκ έδινε επίδομα υποβιβασμού στις ομάδες που έπεφταν, γιατί τα έσοδα της Football League είναι πολύ μικρότερα και η ομάδα έχει αυξημένες υποχρεώσεις, με συμβόλαια διετή σε παίκτες. Το ποσό αυτό ήταν από 150.000 ως 250.000 ευρώ. Άρα για 3 ομάδες ήταν σε μέσο όρο 600.000 ευρώ. Δεν δόθηκε μόνο πέρυσι, γιατί η ΑΕΚ και η Κέρκυρα επέλεξαν να κάνουν εκκαθάριση και πήγαν στη Γ’ Εθνική.

Τώρα, λοιπόν, το συγκεκριμένο επίδομα που θα έπαιρνε η 3η ομάδα της Super League που θα υποβιβαζόταν, θα το πάρει η τρίτη ομάδα της Football League αν δεν ανέβει. Είναι δίκαιο και για να πω την άποψή μου δεν είναι καθοριστικό για την απόφαση που πάρθηκε.

Και τα δύο μέρη φοβόντουσαν από τη μία το χειρότερο για το αν η απόφαση θα ήταν 2-2 ή 3-3, επίσης είχαμε το φόβο για δικαστικές προσφυγές. Εξ όσων γνωρίζω, με τους νομικούς της Σούπερ Λίγκας που μιλάω και της ΕΠΟ, αφού επικυρώνεται η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω προσφυγής, χωρίς να είμαι νομικός».

Για τις αδειοδοτήσεις:
«Ναι, όλες οι αδειοδοτήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των πλέι οφ. Να θυμίσω και να δικαιολογήσουμε εν μέρει τα πράγματα ότι τις περασμένες χρονιές καλούμασταν κακώς – με ευθύνη του ποδοσφαίρου – να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις το Φεβρουάριο και ορισμένοι έλεγαν ότι μπορεί να είναι φωτογραφικές ανάλογα με το ποια ομάδα βρίσκεται σε ποια θέση. Γι’ αυτό φέτος κάτσαμε με την Ομοσπονδία και είπαμε να γίνουν πριν τα πλέι οφ. Λύθηκαν προβληματάκια. ‘Η το πρόβλημα που είχαμε πέρυσι για το πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου, πριν ή μετά τα πλέι οφ. Το φετινό έπρεπε να έχει λυθεί. Γινόμαστε λίγο διεθνώς ρεζίλι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Λύθηκε το θέμα, αλλά να μην πανηγυρίζουμε».

Για το αν προβληματίζεται η λίγκα ότι όσο προχωρούν οι αγωνιστικές τα εισιτήρια πέφτουν:
«Μας προβληματίζει προφανώς. Η τελευταία αγωνιστική είχε κρύο και βροχές, αλλά 500, 800, 900 ή 122 εισιτήρια στο ΟΑΚΑ… Γνωρίζουμε τα αίτια, και αυτό δεν μπορεί να βελτιωθεί άμεσα ή πολύ γρήγορα, γιατί θα πρέπει λύσουμε σοβαρά θέματα, θέλει δουλειά, σύμπνοια, σύγκλιση και συνεργασία. Τα γνωρίζουμε τα αίτια, μας προβληματίζει, μας στενοχωρεί.

Δεν βελτιώνονται άμεσα τα θέματα και υπάρχουν και δύο αιτιάσεις άλλες, πχ αν ήταν η ΑΕΚ στη Σουπερ Λιγκ, δε θα είχαμε πτώση. Αν βάζουμε μαζί τα εισιτήρια δύο νεοφώτιστων, πχ του Εργοτέλη και της Καλλονή ή του Απόλλωνα και της Καλλονής είναι στο 25% των εισιτηρίων της ΑΕΚ. Αρα αν είχαμε την ΑΕΚ δε θα είχαμε πτώση, ή αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο ΟΑΚΑ μόνο στα δύο μεγάλα ματς θα είχαμε πάλι περισσότερα.

Το θέμα της προσέλευσης του κόσμου έχει πολλές παραμέτρους. Θέλουμε καλύτερο θέαμα, καλύτερο ανταγωνισμό, λιγότερη δυσπιστία από τον κόσμο, είναι και θέμα γηπεδικών εγκαταστάσεων, αν δεν υπάρχουν σκέπαστρα στα μισά γήπεδα σε βροχή. Είναι πολλά ζητήματα, δεν λύνονται εύκολα.

Ο ανταγωνισμός μπορεί λυθεί εύκολα. Μπορεί του χρόνου ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός να εμφανιστούν καλύτεροι και να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν μειωθεί από τις ΠΑΕ, όταν υπάρχουν εισιτήρια των 5, 10 ή 15 ευρώ σε κάποια ματς. Αρα δε θεωρώ ότι είναι τόσο η κρίση. Είναι ο ανταγωνισμός, η έλλειψη θεάματος, οι γηπεδικές παροχές και η δυσπιστία που έχει φυτευτεί σε μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων και πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το θέμα των πολλών δανεικών σε άλλες ομάδες:
«Θα το πω για πολλοστή φορά, και είναι η μοναδική αλήθεια. Αν μια ΠΑΕ, οποιαδήποτε ΠΑΕ, το φέρει ως θέμα στο ΔΣ της διοργανώτριας και παράλληλα υπάρξουν προτάσεις, θα γίνει συζήτηση στο ΔΣ και θα δούμε τα αποτελέσματα. Ως τώρα, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, στο ΔΣ καμία ομάδα δεν έχει φέρει το θέμα, ούτε έχει ζητήσει να ζητηθεί. Μόνη εξαίρεση ο Αστέρας Τρίπολης που δεν το έφερε ως θέμα, αλλά είχε κάνει πρόταση, ώστε όταν τεθεί το θέμα στο ΔΣ να είναι αποτυπωμένη η θέση του».

Για το αν ο ίδιος μπορεί να θέσει το θέμα ως πρόεδρος:
«Αν δεν ενδιαφέρεται μία ΠΑΕ; Προφανώς θα μπορούσα να το θέσω εγώ. Αλλά το ξέρουν ότι μπορούν να το φέρουν. Το να το θέσω και να μην υπάρχει πρόταση, τι νόημα έχει; Θα πρέπει αν εισαχθεί το θέμα να έρθουν έτοιμες οι προτάσεις, για να γίνει συζήτηση επί συγκεκριμένης πρότασης. Δεν μπορούμε να είμαστε όλη τη μέρα στο Δ.Σ.»

Για το πού βρίσκεται η διαδικασία για τη διάταξη περί δυσφήμισης και την κοινή προσφυγή ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού: «Στην επόμενη Γ.Σ. θα υπάρχει θέμα όσον αφορά τη διάταξη αυτή. Εχει αποσυρθεί η προσφυγή από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, είχαμε παγώσει εμείς το άρθρο αυτό της διάταξης στο Ειρηνοδικείο, για να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό στην επόμενη ΓΣ».

Για το αν ένα ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ θα μπορούσε να φέρει γεμάτα γήπεδα:
«Είναι σαφώς θέμα των ΠΑΕ. Δεν μπορούμε εμείς να έχουμε ίδιο ευρώ εισιτήριο για παράδειγμα σε αγώνες Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού ή και ΠΑΟΚ σε σχέση με άλλο αγώνα μεταξύ δυο ομάδων μικρότερων. Κατά την άποψή μου δεν είναι ο βασικός λόγος απουσίας του κόσμου η τιμή του εισιτηρίου. Μπορεί να κάνω και λάθος. Είναι λόγος, αλλά όχι και από τους πρώτους. Φέτος υπήρξε μείωση τιμής, αλλά δεν είχαμε μεγάλη αύξηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024