Οι έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε μέσω Διαδικτύου ο γεωργικός σύνδεσμος Coldiretti σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών το τελευταίο έτος.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, ο 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης και το 15% ακόμη και ένα μήνα μετά.

«Η κατανάλωση τροφίμων πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες» επισήμανε ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος.

Και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».

Θεωρείται ενδεικτικό το ότι στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής πώλησης τροφίμων, τα μόνα καταστήματα τα οποία τους τελευταίους 12 μήνες κατέγραψαν μια μικρή άνοδο των πωλήσεων είναι τα λεγόμενα Discount, τα εκπτωτικά καταστήματα.

Κατά την διάρκεια του 2013 τα ιταλικά νοικοκυριά κατανάλωσαν συνολικά 320 κιλά φρούτων και λαχανικών. «Φτάνει να αναφέρουμε» -καταλήγει ο Coldiretti- ότι το 2000 το αντίστοιχο μέγεθος «υπερέβαινε τα 420 κιλά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο