Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H HRW μιλά για «τιμωρητικές κατεδαφίσεις» γειτονιών στη Συρία από τις Αρχές

H HRW μιλά για «τιμωρητικές κατεδαφίσεις» γειτονιών στη Συρία από τις Αρχές

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch υποστηρίζει ότι οι συριακές Αρχές κατεδάφισαν ολόκληρες περιοχές κατοικιών ως εκφοβισμό και αντεκδίκηση σε κατοίκους που είχαν ταχθεί στο πλευρό των αντικαθεστωτικών. Πρόκειται, σύμφωνα με την αναφορά της HRW, για επτά περιοχές στις οποίες οι κατεδαφίσεις έγιναν επισήμως είτε ως μέρος οικιστικών σχεδίων είτε για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατοικιών.

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch, με έδρα τη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι οι συριακές Αρχές κατεδάφισαν ολόκληρες περιοχές κατοικιών ως εκφοβισμό και αντεκδίκηση σε κατοίκους που είχαν ταχθεί στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Η αναφορά βασίζεται σε μαρτυρίες και δορυφορικές φωτογραφίες. Πρόκειται, σύμφωνα με την HRW, για επτά περιοχές στις οποίες οι κατεδαφίσεις έγιναν επισήμως είτε ως μέρος οικιστικών σχεδίων είτε για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατοικιών.

Οι κατεδαφίσεις με μπουλντόζες ή ελεγχόμενες εκρήξεις έγιναν στο διάστημα μεταξύ του Ιουλίου 2012 και του Ιουλίου 2013. Πρόκειται για μέρη της Χαμά (το Μασά αλ Αρμπαγίν και το Ουαντί αλ Τζουζ) και μέρη της Δαμασκού (το Καμπούν, το Τανταμούν, το Μπαρζέχ, το Μεζέχ και το προάστιο Χαρράν αλ Αουαμίντ).

Σύμφωνα με την HRW, δεν καταγράφηκαν ανάλογες κατεδαφίσεις σε περιοχές οι κάτοικοι των οποίων είχαν ταχθεί με τις δυνάμεις του Άσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024