Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από Δευτέρα εξετάζουν οι αγρότες
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου εξετάζουν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων είχαν συναντηθεί νωρίτερα την Τετάρτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου εξετάζουν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων είχαν συναντηθεί νωρίτερα την Τετάρτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων, τα οποία σχετίζονται τόσο με θέματα φορολόγησης, όσο και μείωσης του κόστους παραγωγής.
«Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσα. «Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα» είπε.
«Η απάντηση που πήραμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Τζέλλας του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, «είναι υποσχέσεις και πάλι. Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε αμαχητί τα χωράφια μας».
Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, Επίσης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).