Υπαίθρια malls από εμπόρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Λάρισα
Τα πρώτα ανοιχτά εμπορικά κέντρα (open malls) θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Λάρισα το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με «Τα Νέα» κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα έχουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι που σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και το υπουργείο Ανάπτυξης θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τις τοπικές αγορές σε υπαίθρια εμπορικά κέντρα προσφέροντας στους καταναλωτές μία σειρά από υπηρεσίες.
Τα πρώτα ανοιχτά εμπορικά κέντρα (open malls) θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Λάρισα το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα έχουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι που σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αλλά και με το υπουργείο Ανάπτυξης θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τις τοπικές αγορές σε υπαίθρια εμπορικά κέντρα προσφέροντας στους καταναλωτές μία σειρά από υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα τα open malls θα περιλαμβάνουν τα καταστήματα ενός ή περισσότερων εμπορικών δρόμων, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις ώστε να προσφέρονται στους καταναλωτές υπηρεσίες ανάλογες ενός κλειστού εμπορικού κέντρου.
Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων, σκέπαστρα, σημεία πληροφοριών(infokiosk), σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi), χώροι απασχόλησης παιδιών, χώροι στάθμευσης, διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακόμα και άμεση ενημέρωση για εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της περιοχής.
Η υλοποίηση και ο συντονισμός των ενεργειών για τη δημιουργία των open malls θα γίνονται από τον οικείο εμπορικό σύλλογο με τη συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων, των καταστημάτων εστίασης, των επιχειρήσεων στάθμευσης, των πολιτιστικών ιδρυμάτων κ.ά. της περιοχής αυτής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Ακρίβεια: Ο πόλεμος… στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Οι ανατιμήσεις βάζουν «φωτιά» στην τσέπη
- Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα σε ΑΤΜ και επαγγελματικό αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442