«Ναι» σε πρόωρες εκλογές λέει το ισχυρότερο κόμμα της σερβικής Βουλής
Συμφώνησε η ηγεσία του σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, του ισχυρότερου κόμματος στη Βουλή, σε πρόταση για πρόωρες εκλογές -ευελπιστώντας πως η κάλπη θα το βγάλει ενισχυμένο και σε θέση να κυβερνά χωρίς τη συμμαχία με το κόμμα των Σοσιαλιστών του Ίβισα Ντάσιτς. Εάν η πρόταση γίνει δεκτή, οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στα μέσα Μαρτίου, οπότε και στο Βελιγράδι διεξάονται αυτοδιοικητικές εκλογές -ενώ η Σερβία ξεκινά στο τέλος Φεβρουαρίου συνομιλίες με το ΔΝΤ για χορήγηση προληπτικού δανείου.
Συμφώνησε η ηγεσία του σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), του ισχυρότερου κόμματος στη Βουλή, σε πρόταση για πρόωρες εκλογές -ευελπιστώντας πως η κάλπη θα το βγάλει ενισχυμένο και σε θέση να κυβερνά χωρίς τη συμμαχία με το κόμμα των Σοσιαλιστών του Ίβισα Ντάσιτς.
Εάν η πρόταση γίνει δεκτή, οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στα μέσα Μαρτίου, οπότε και στο Βελιγράδι διεξάονται αυτοδιοικητικές εκλογές -ενώ η Σερβία ξεκινά στο τέλος Φεβρουαρίου συνομιλίες με το ΔΝΤ για χορήγηση προληπτικού δανείου.
Ο αρχηγός του SNS Αλεξάντερ Βούσιτς ανακοίνωσε πως η ηγεσία του κόμματος αποδέχθηκε την εισήγηση για νέες εκλογές, λέγοντας πως «η απόφασή μας βασίζεται στο ότι έτσι η Σερβία μπορεί να προχωρήσει γρηγορότερα και καλύτερα στις αλλαγές που απαιτούνται».
Ο πρωθυπουργός Ντάσιτς, των Σοσιαλιστών, αναμένεται σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ να καταθέσει σύντομα την πρόταση στον πρόεδρο για διάλυση της Βουλής και στήσιμο της κάλπης στις 16 Μαρτίου, μαζί με τις εκλογές στο Βελιγράδι.
Η πίεση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού είχε ενταθεί τις προηγούμενες ημέρες και κορυφώθηκε με την παραίτηση του τεχνοκράτη υπουργού Οικονομίας Σάσα Ραντούλοβιτς. Οι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούσαν για το βάθος και τον ρυθμό των παρεμβάσεων του υπουργού Οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
- ΟΟΣΑ: Στην 4η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα τον Μάιο
- «Ο Κουλιεράκης είναι στο στόχαστρο της Κόβεντρι» (pic)
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Πόσο πωλείται η πέτρινη βίλα του ηθοποιού στη Νέα Πέραμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442