Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Π.Σκουρλέτη να ζητεί από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. «Εμείς σπάσαμε το αδιέξοδο, μιλώντας για την παράνομη μετανάστευση, που τώρα πια συζητάει όλη η Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο αδιέξοδο και ζητάει και τα ρέστα» απαντά ο Σ.Κεδικογλου. «Η προσμονή απάντησης για την ανάγκη αναθεώρησης του Δουβλίνο ΙΙ αποδεικνύεται μάταιη» συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και με νέα δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με πλεόνασμα πολιτικής αναισθησίας που φανερώνει απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι».

«Αντί η κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς εάν προτίθεται να διεκδικήσει την αναθεώρηση του Δουβλίνο II, που μετατρέπει τις χώρες του Νότου σε αποθήκες ψυχών, αξιοποιώντας την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, επιλέγει τη γνωστή σε αυτήν πρακτική των ανέξοδων επιθέσεων» προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζει τη χθεσινή πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει με επιστολή του στον Χέρμαν βαν Ρομπάι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα ακολουθήσει ή θεωρεί πως όλα βαίνουν καλώς.

«Το πρόβλημα είναι η παράνομη μετανάστευση και όχι γενικότερα η μεταναστευτική πολιτική, όπως το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταναστευτική πολιτική.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει ως κυρίαρχο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να το δει. Αντίθετα θέλει να δεχόμαστε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους στέλνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη που αρνείται να τους δεχτεί. Εμείς σπάσαμε το αδιέξοδο μιλώντας για την παράνομη μετανάστευση, που τώρα πια συζητάει όλη η Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο αδιέξοδο και ζητάει και τα ρέστα», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η προσμονή απάντησης εκ μέρους της κυβέρνησης σε σχέση με την ανάγκη αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ αποδεικνύεται μάταιη» αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Οπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με όσους εμμένουν σε μια αδιέξοδη μεταναστευτική πολιτική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024