Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζον Κέρι: Ο Άσαντ δεν είναι ακόμα έτοιμος να εγκαταλείψει την εξουσία

Τζον Κέρι: Ο Άσαντ δεν είναι ακόμα έτοιμος να εγκαταλείψει την εξουσία

Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ «δεν είναι έτοιμος» ακόμα να εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μία ημέρα μετά τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της Τετάρτης. Την Παρασκευή συριακή αντιπολίτευση και κυβέρνηση θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Ελβετία, όπου το μέλλον του Άσαντ θα βρεθεί στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ «δεν είναι έτοιμος» ακόμα να εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μία ημέρα μετά τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της Τετάρτης.

Την Παρασκευή συριακή αντιπολίτευση και κυβέρνηση θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Ελβετία, όπου το μέλλον του Άσαντ θα βρεθεί στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Μιλώντας στο δίκτυο Al-Arabiya, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Κέρι είπε ότι εάν υπάρξει τελικά συμφωνία για τη Συρία, πολλές χώρες έχουν προσφερθεί να στείλουν κυανόκρανους στη «νέα Συρία».

«Δεν τίθεται ζήτημα: όλοι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε προστασία σε οποιαδήποτε μειονότητα» είπε.

Μιλώντας από τη Γενεύη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Συρίας, Αχμέντ Τζάρμπα, δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά τον διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν «επιμένει» στον Άσαντ, αλλά ότι οι Σύροι θα πρέπει να διαπραγματευτούν την έξοδό του μέσα από μία πολιτική διαδικασία.

«Συναντήθηκα με τον Λαβρόφ στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα και μου επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν επιμένει στον Άσαντ» είπε ο Τζάρμπα.

Την Παρασκευή κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα βρεθούν αντιμέτωπες σε μία διαπραγμάτευση ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου και του «πολεμικού» κλίματος στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της Τετάρτης, όπου οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν.

Η αντιπολίτευση, έχει πάντως ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στην Ελβετία, εάν δεν προβλεφθεί η απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024