Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

Στη σύλληψη του Θωμά Μαύρου προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία, λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το -σύντομο- διάστημα της προεδρίας του. Ο παλαίμαχος άσος είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επικεφαλής μίας διοίκησης «σωτηρίας» στην Ένωση, αλλά αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου. Ο κ. Μαύρος θα παραμείνει κρατούμενος και θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη. Επικοινωνία με τον Μελισσανίδη.

Στη σύλληψη του Θωμά Μαύρου προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία, λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το -σύντομο- διάστημα της προεδρίας του. Ο παλαίμαχος άσος είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επικεφαλής μίας διοίκησης «σωτηρίας» στην Ένωση, αλλά αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Μετά την εκκαθάριση της εταιρείας, τα χρέη της βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα υπογραφής (προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους) και για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη και άλλων άλλοτε κορυφαίων διοικητικών παραγόντων του «Δικεφάλου», όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Ανδρέας Δημητρέλος και άλλοι.

Ο Θωμάς Μαύρος θα παραμείνει κρατούμενος σήμερα και θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Θωμάς Μαύρος τόνισε ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για πράγματα που δε φταίει -και στα οποία απ’ την πρώτη μέρα της προεδρίας του στην ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να συμμετέχει.

Αφού «φωτογράφισε» ως υπεύθυνο για τη μη διευθέτησή τους τον Ανδρέα Δημητρέλο και περιέγραψε τη ντροπιαστική διαδικασία στην οποία έχει υποβληθεί απ’ το πρωί, τόνισε πως δεν μετανιώνει ούτε τώρα που «έβαλε πλάτη» για την ΑΕΚ.

«Βρίσκομαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν έχω φταίξει. Μπήκα με αγάπη πέρυσι, μόνο και μόνο για να σωθεί η ομάδα, και τώρα πρέπει να απολογηθώ για ΦΠΑ, φόρους κλπ. Από την πρώτη στιγμή είπα στους αρμόδιους της ΠΑΕ ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα οικονομικά. Και δεν μπορούσα να πάρω ούτε ευρώ απ’ τα ταμεία αν δεν δινόταν εντολή από έναν άλλον κύριο», είπε ο Μαύρος.

Σημείωσε λοιπόν ότι «αυτός ο κύριος δεν έκανε όλα αυτά που πρέπει και τώρα πρέπει να απολογηθώ εγώ» και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Από το πρωί τρέχω στις σημάνσεις, βγάζω φωτογραφίες και έδωσα αποτυπώματα λες και είμαι… δεν ξέρω κι εγώ ποιος. Κι όλα αυτά επειδή ήθελα να βοηθήσω την ΑΕΚ. Δεν το μετανιώνω όμως…»

Όταν του ζητήθηκε, δε, να πει το όνομα του, κατά τη γνώμη του, υπευθύνου για όλα αυτά, είπε: «Δεν θέλω να τον κατονομάσω. Όπως είχε γίνει και στην καριέρα μου με έναν προπονητή που είχα μεγάλο πρόβλημα, έτσι και τώρα όλοι ξέρουν για ποιον λέω. Εκείνος είχε όλες τις οικονομικές αρμοδιότητες στην ΠΑΕ και λογαριασμό δεν έδινε σε κανένα».

Επικοινωνία με τον Μελισσανίδη

Επικοινωνία με τον Θωμά Μαύρο είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αφορμή τη σύλληψη του πρώτου. Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Θωμά θέλοντας να του εκφράσει την συμπαράσταση του. Μάλιστα ο Μελισσανίδης θα αναλάβει πρωτοβουλία ούτως ώστε ο Μαύρος να μην υποστεί περαιτέρω ταλαιπωρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024