Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 59% των διεθνών επενδυτών θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται

Το 59% των διεθνών επενδυτών θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται

Οι διεθνείς επενδυτές και αναλυτές είναι πιο αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία από ό,τι ήταν την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται δήλωσε το 59% από 33% τον Νοέμβριο. Η έρευνα υπογραμμίζει τη μετατόπιση των επενδυτών και πάλι προς τις αναπτυγμένες οικονομίες, πέντε χρόνια μετά την αναστάτωσή τους από την κρίση. Τώρα, προκαλούν ανησυχία οι αναδυόμενες αγορές, οι οποίες στήριξαν την παγκόσμια οικονομία εν μέσω της ύφεσης.

Οι διεθνείς επενδυτές είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία από ό,τι ήταν στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Εν όψει των εργασιών του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας, το 59% από τους 477 συνδρομητές του πρακτορείου –επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές– που ερωτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται, από 33% τον Νοέμβριο. Πρόκειται για το πλέον αισιόδοξο αποτέλεσμα από τον Ιούλιο του 2009, οπότε άρχισε αυτή η έρευνα.

Η έρευνα υπογραμμίζει τη μετατόπιση των επενδυτών και πάλι προς τις αναπτυγμένες οικονομίες, πέντε χρόνια μετά την αναστάτωσή τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση. Τώρα, προκαλούν ανησυχία οι αναδυόμενες αγορές, οι οποίες στήριξαν την παγκόσμια οικονομία εν μέσω της ύφεσης.

Το 72% των συνδρομητών δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται, από 53% πριν από ένα χρόνο. Το 49% δήλωσε το ίδιο για την Ευρωζώνη – ποσοστό τριπλάσιο από πέρυσι τον Ιανουάριο και το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2011 που τέθηκε για πρώτη φορά το ερώτημα.

Το 48% δήλωσαν ότι ενισχύεται η Ιαπωνία. Αντίθετα, μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βελτιώνεται η κινεζική οικονομία, ενώ το 36% δήλωσαν ότι επιδεινώνεται και σχεδόν οι μισοί ότι είναι σταθερή. Το 44% σημείωσαν ότι η βραζιλιάνικη οικονομία εξασθενεί.

Ο ενθουσιασμός αναμένεται να ενισχυθεί, όταν από αύριο θα συγκεντρώνονται στις ελβετικές Άλπεις περισσότεροι από 2.500 οικονομικοί, επιχειρηματικοί και πολιτικοί ηγέτες, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι σύνοδοι του Νταβός των τελευταίων ετών είχαν επισκιασθεί από κρίσεις: την ύφεση του 2009 και τους φόβους που ακολούθησαν για τη διάλυση της Ευρωζώνης. Ακόμη και πέρυσι, υπήρχαν φόβοι για το ενδεχόμενο ενός λάθους στη δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ ή μίας ανώμαλης προσγείωσης της κινεζικής οικονομίας.

«Το κλίμα είναι πιθανότατα καλύτερο και θετικό. Αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε ο γνωστός Αμερικανός Νουριέλ Ρουμπινί, πρόεδρος της εταιρείας Roubini Global Economics, ο οποίος προειδοποίησε το 2007 από το βήμα του συνεδρίου στο Νταβός για τα επικείμενα οικονομικά δεινά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024