Πτώση 3,7% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013
Κατά 3,7% μειώθηκε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το σύνολο του έτους. Η μείωση οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της κατανάλωσης από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (-4,4%), που αποδίδεται στην κρίση, αλλά και στις ηπιότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι του 2013 σε σχέση με το 2012. Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφεται μικρή αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,3%.
Πτώση 3,7% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το σύνολο του έτους που γνωστοποίησε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς.
Η μείωση οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της κατανάλωσης από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (-4,4%), που αποδίδεται στην οικονομική κρίση, αλλά και στις ηπιότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι του 2013 σε σχέση με το 2012.
Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης καταγράφεται μικρή αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,3%.
Από την πλευρά της παραγωγής το 46% καλύφθηκε από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και ακολουθούν οι μονάδες φυσικού αερίου, ΔΕΗ και ιδιωτών, με 24%.
Οι ανανεώσιμες πηγές κάλυψαν το 7% στο οποίο πρέπει να προστεθούν και οι μικρές μονάδες (φωτοβολταϊκά στις στέγες κλπ.) που εκτιμάται ότι έφθασαν στο 8%, ενώ τα μεγάλα υδροηλεκτρικά κάλυψαν το 11% της ζήτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442