Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank

Την προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το ΤΧΣ, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του τραπεζικού κλάδου και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της Eurobank μετατίθεται για αργότερα, εξέλιξη που αποδίδεται στην έλλειψη συμφωνίας με την τρόικα για το θέμα, αλλά και στην ανησυχία της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το νέο νομοσχέδιο για το ΤΧΣ.

Την προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος της συναλλαγής που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά δυο δισ. ευρώ ανακοίνωσε το ΤΧΣ, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της Eurobank μετατίθεται για αργότερα, εξέλιξη που αποδίδεται από την αγορά στην έλλειψη συμφωνίας με την τρόικα για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των συστημικών τραπεζών και στις δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η αλλαγή του πλαισίου για τη διάθεση των μετοχών των τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ.

«Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό», προστίθεται.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Eurobank και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) της 14ης Νοεμβρίου 2013 σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας από τη Eurobank για την άντληση €2 δισ. περίπου μέσω αύξησης κεφαλαίου, το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.»

» Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης. Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό. Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια.»

» H Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024