Την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας και το επιχείρημα ότι τα κλεμμένα έχουν αρχίσει να επιστρέφονται στο Δημόσιο προβάλλει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το βαρύ πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται από τις αλλεπάλληλες υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος που παίρνουν τη δικαστική οδό.

Τη «γραμμή» αυτή εξέφρασαν το πρωί της Δευτέρας τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο Mega, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1.

Η κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των δύο υπουργών (που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις υποθέσεις του ΤΤ και των εξοπλιστικών συστημάτων) είναι ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να φέρει εις πέρας το έργο της, και ότι υπάρχει πραγματικό, απτό αποτέλεσμα υπέρ της κοινωνίας από τη διαλεύκανση των υποθέσεων διαφθοράς, καθώς «τα κλεμμένα έχουν αρχίσει να επιστρέφονται στο Δημόσιο».

Το ζήτημα απασχόλησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να μείνει μακριά από τα σκάνδαλα και να εκπέμπει το μήνυμα ότι τάσσεται σταθερά υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης των υποθέσεων διαφθοράς και της τιμωρίας των ενόχων όσο ψηλά κι αν είναι.

Βασικό σημείο προβληματισμού είναι η εικόνα που θα υπάρξει για τα δύο κυβερνητικά κόμματα εφόσον αποδειχθεί ότι στελέχη που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ενεπλάκησαν σε έκνομες ενέργειες.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες συμφώνησαν ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλει η κυβέρνηση είναι ότι πλέον οι θεσμοί στη χώρα λειτουργούν και η Δικαιοσύνη διερευνά όλες τις υποθέσεις, χωρίς πολιτικές – κομματικές εξαρτήσεις.

Παράλληλα, συμφώνησαν ότι η συζήτηση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί πρόωρων εκλογών προκαλεί αποσταθεροποίηση και πως η απάντηση της κυβέρνησης πρέπει να είναι η απόρριψη του σεναρίου αυτού και η επισήμανση της ανάγκης για πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών απέρριψε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης.

Der Standard: Πολιτική σταθερότητα έως τις προεδρικές εκλογές του 2015 εγγυάται ο Αντ. Σαμαράς

Η.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας