«Συγγνώμη» για την πλατεία Αδόλφου Χίτλερ στο Google Maps
Συγγνώμη ζήτησε η Google από τους Γερμανούς, επειδή στους χάρτες της εμφανιζόταν πλατεία του Βερολίνου με την ονομασία «πλατεία Αδόλφου Χίτλερ» -η ονομασία της πλατείας στη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου. Η εταιρεία έσπευσε να διορθώσει γρήγορα το λάθος της.
Συγγνώμη ζήτησε η Google από τους Γερμανούς, επειδή στους χάρτες της πλατεία του Βερολίνου εμφανιζόταν να φέρει την ονομασία πλατεία «Αδόλφου Χίτλερ».
Την Πέμπτη, για αρκετές ώρες, ο δρόμος που διασχίζει την Πλατεία Τέοντορ Χόις στη βόρεια πλευρά της μετονομάστηκε στους χάρτες της Google σε «Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ». Την ονομασία αυτή έφερε η πλατεία τη ναζιστική περίοδο (από το 1933 μέχρι το 1947).
«Μας υπέδειξαν ότι εμφανιζόταν μια ανακριβής και ανάρμοστη ονομασία στο Google Maps και διορθώσαμε αμέσως το λάθος» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία.
«Ζητάμε συγγνώμη για το λάθος αυτό» πρόσθεσε.
Ο Τέοντορ Χόις ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Γερμανίας μετά τον πόλεμο. Η πλατεία πήρε το όνομά του το 1963.
Η έκπληξη που προκάλεσε το λάθος της αμερικανικής εταιρείας συζητήθηκε ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης της Γερμανίας ενώ η λαϊκή εφημερίδα Bild διερωτήθηκε στον ιστότοπό της πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι οι χάρτες της ελέγχονται είτε από το προσωπικό της Google, είτε από παρατηρητικούς χρήστες.
Σύμφωνα με τη Google, η συγκεκριμένη αλλαγή εγκρίθηκε κατά λάθος και διορθώθηκε λίγες ώρες αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μέλλον είναι εδώ – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει σήμερα το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χάρι Κέιν, ο… τυφώνας: Πέρασε Πελέ, κυνηγά Μέσι-Εμπαπέ και μπήκε στο πάνθεον της Ιστορίας (pics, vids)
- Βίκυ Καγιά: Πώς κινήθηκε για το δημοσίευμα που την ήθελε να χωρίζει με τον Ηλία Κρασσά
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Ποια ηλικιακή κατηγορία κινδυνεύει περισσότερο από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
- Το «πείραμα» του Γκρατς – Ο θρίαμβος μιας κομμουνίστριας δημάρχου στην Αυστρία, στη «φωλιά» της Ακροδεξιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442