Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο, για λόγους υγείας, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Π. Ευσταθίου, υπέβαλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης.

Το εν λόγω βούλευμα εκδόθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών το οποίο συνεδρίασε προκειμένου να άρει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα αναφορικά με την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Π.Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή την περασμένη εβδομάδα, κατονομάστηκε από τον επίσης κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν. 

Την Πέμπτη, ο ανακριτής Διαφθοράς απέστειλε κλήση σε απολογία και στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του Π.Ευσταθίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κατηγορίες και για την 70χρονη κατηγορούμενη αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας