Volvo V40: Το ασφαλέστερο τετράτροχο -και- στην Κίνα
Στο ασφαλέστερο επιβατικό αυτοκίνητο που έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα από τον κινεζικό οργανισμό NCAP, αναδείχθηκε το Volvo V40.
Το Volvo V40 δεν αρκέστηκε στη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του κινεζικού ανεξάρτητου οργανισμού NCAP, αλλά κατέρριψε με την επίδοσή του κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Έτσι, το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί, πλέον, το ασφαλέστερο επιβατικό όχημα που έχει περάσει από τις δοκιμές πρόσκρουσης του China NCAP, τίτλος που όπως είναι γνωστό το ακολουθεί και στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Ο κλωβός ασφαλείας διαθέτει έναν συμπαγή σχεδιασμό και αποτελείται από μία μίξη διαφορετικών ποιοτήτων χάλυβα. Το Volvo V40, επίσης, εξοπλίζεται με πρωτοποριακά συστήματα ενεργητικής ασφαλείας που βοηθούν τον οδηγό να αποφεύγει τα ατυχήματα, τις επικίνδυνες καταστάσεις, τους πεζούς και τους ποδηλάτες.
«Αυτές οι τεχνολογίες δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα στην αξιολόγηση του China NCAP. Επιπρόσθετα, το V40 προσφέρει προστασία σε περίπτωση ανατροπής και διαθέτει αερόσακο πεζού, μία τεχνολογία μοναδική στην κατηγορία του», δήλωσε σχετικά με τη διάκριση του σουηδικού μοντέλου ο Thomas Brobreg, τεχνικός σύμβουλος στο Κέντρο Ασφάλειας της Volvo
«Οι υψηλές βαθμολογίες του τελευταίου διαστήματος σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζουν την ηγετική μας θέση στην ασφάλεια των αυτοκινήτων. Παρουσιάζοντας συνεχώς νέα συστήματα πρόληψης και προστασίας, συνεχίζουμε προς τον στόχο μας, ο οποίος είναι έως το 2020 κανείς να μην τραυματίζεται ή να χάνει τη ζωή του στο εσωτερικό ενός Volvo. Το όραμά μας είναι αυτοκίνητα που δεν θα συγκρούονται», πρόσθεσε ο Σουηδός.
auto.in.gr
- Βουτιά στις παγκόσμιες αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442