Τυνησία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, ελπίδες άρσης του αδιεξόδου
Παραίτηση υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Αλί Λαραγέντ, τηρώντας τη δέσμευση που είχε δώσει το 2013 ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα. Καθήκοντα μεταβατικού πρωθυπουργού θα ασκεί ο υπουργός Βιομηχανίας Μεχντί Τζομά έως ότου η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες.
Παραίτηση υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Αλί Λαραγέντ, τηρώντας τη
δέσμευση που είχε δώσει το 2013 ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη
χώρα. Καθήκοντα μεταβατικού πρωθυπουργού θα ασκεί ο υπουργός Βιομηχανίας
Μεχντί Τζομά έως ότου η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες.
Ο ισλαμιστής Αλί Λαραγέντ είχε κερδίσει τις εκλογές του 2011, τις πρώτες εκλογές που έγιναν μετά την πτώση του Μπεν Αλί (1987-2011) στην πρώτη έκρηξη «αραβικής άνοιξης» στις χώρες της περιοχής.
Ωστόσο, ο Λαραγέντ αντιμετώπισε έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς δεν κατάφερε να ανυψώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ απέναντί του βρήκε τα συνδικάτα και όλη την Αντιπολίτευση, η οποία τον κατηγορούσε για σχέσεις με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.
Το πολιτικό κλίμα στη χώρα επιδεινώθηκε το καλοκαίρι με τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπραχίμι της Αντιπολίτευσης.
Εν τω μεταξύ, στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στην πόλη Ταταουίν για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, το οποίο επιτέθηκε σε αστυνομικά τμήματα και σε ένα γραφείο του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
- Τσίπρας για υποκλοπές: Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442