Και την κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή ζητούν οι γιατροί
Μετά την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση και του ενός ευρώ για κάθε συνταγή, που χορηγείται από τον γιατρό και εκτελείται από τον φαρμακοποιό.
Μετά την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση και του ενός ευρώ για κάθε συνταγή, που χορηγείται από τον γιατρό και εκτελείται από τον φαρμακοποιό.
Σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, και η ταμίας του συλλόγου, Βανέσσα Ανεμοδουρά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, διατύπωσαν το αίτημα τους να καταργηθεί η είσπραξη ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή και να στηριχθεί η περίθαλψη με άλλους τρόπους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΠΙΣ είχε εδώ και καιρό προτείνει την επιβολή πρόσθετου τέλους στα προϊόντα καπνού, το οινόπνευμα, τις ρυπογόνες βιομηχανίες κ.λπ., προκειμένου να στηριχτεί η περίθαλψη συνολικά, ως αντιστάθμισμα στην μειωμένη κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων και τις μειωμένες εισφορές των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442