Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με κύμα πολικών θερμοκρασιών

Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με κύμα πολικών θερμοκρασιών

Για ένα ακόμη κύμα πολικών θερμοκρασιών προετοιμάζονται οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πριν καλά-καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 16 νεκρούς σε ΗΠΑ και Καναδά. Η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια της χώρας αναμένεται να φτάσει τους -50 βαθμούς Κελσίου. Σλάλομ αεροσκάφους σε αεροδιάδρομο του JFK είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα της Νέας Υόρκης.

Για ένα ακόμη κύμα πολικών θερμοκρασιών προετοιμάζονται οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πριν καλά-καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 16 νεκρούς σε ΗΠΑ και Καναδά.

Σλάλομ αεροσκάφους σε αεροδιάδρομο του JFK είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα της Νέας Υόρκης.

Η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια της χώρας αναμένεται να φτάσει τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη τμήματα του Καναδά και των βορειοανατολικών ΗΠΑ έχουν καλυφθεί με 60 εκατοστά χιόνι.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για «αρκτική εισβολή» και προβλέπει ότι σε πολλές κεντρικές και βόρειες αμερικανικές Πολιτείες από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτα γύρω στους -34 βαθμούς.

Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα οδηγήσουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Στο Σικάγο, ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, τη Δευτέρα η θερμοκρασία στο Σικάγο θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς.

Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, τότε η θερμοκρασία θα είναι από τις χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί στην πόλη (η ίδια θερμοκρασία έχει καταγραφεί άλλες δύο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983).

Λόγω του καιρού, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές μέχρι την Τρίτη. Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία σε διάφορες περιοχές των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 20 αμερικανικές Πολιτείες.

Στον Καναδά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο νησί Νιουφάουντλαντ παραμένουν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας φωτιάς σε μετασχηματιστή, η οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024