Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκονται οι κάτοικοι στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και των βορειοανατολικών περιοχών κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

«Καλώ τους Νεοϋορκέζους να είναι προσεκτικοί, να αποφύγουν τα ταξίδια και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους» δήλωσε ο νέος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Πάνω από 2.200 πτήσεις ακυρώθηκαν το περασμένο 24ωρο, ενώ αναμένεται να ακυρωθούν άλλες 1.000 την Παρασκευή σε μια περίοδο όπου χιλιάδες αμερικανοί επιστρέφουν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, αλλά και χιλιάδες ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Ο Κουόμο και ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρζι Κρις Κρίστι έδωσαν εντολή να μην προσέλθει στις εργασίες του το μη απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών. Η Πολιτεία του Νιού Τζέρζι ανακοίνωσε πως τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Χόμποκεν και το Τζέρζι Σίτι.

Η χιονοθύελλα που πλήττει τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για το νέο δήμαρχο της πόλης, τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη.

Η κακαιρία πλήττει επίσης και πάλι τις πολιτείες του Μέιν και του Νιου Χαμσάιρ, στο βορειανατολικόι άκρο της χώρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι πολικές αέριες μάζες θα ρίξουν τις θερμοκρασίες κάτω από το φυσιολογικό και είναι πιθανό να σημειωθούν νέα επίπεδα-ρεκόρ.

«Οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν ως και 32 βαθμούς κάτω από το μηδέν» δήλωσε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ. «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες» συνέχισε.

«Η Μητέρα Φύση αποφάσισε να μου κάνει ένα τελευταίο δώρο» είπε με χιούμορ ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τόμας Μενίνο, ο οποίος αποχωρεί μετά από 20 χρόνια.

Αλλά και τμήματα του Καναδά έχουν πληγεί από το πολικό ψύχος. Στο Μόντρεαλ η θερμοκρασία έπεσε στους -26 βαθμούς, ενώ σε κεντρικές περιοχές του Κεμπέκ καταγράφηκαν -42 βαθμοί Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ