Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Αριέλ Σαρόν, «κρίσιμη η κατάσταση»

Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Αριέλ Σαρόν, «κρίσιμη η κατάσταση»

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του Αριέλ Σαρόν, ο οποίος παραμένει σε κωματώδη κατάσταση από τον Ιανουάριο του 2006. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να μιλούν για σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Σε νεότερο ανακοινωθέν, οι θεράποντες ιατροί μιλούν για κρίσιμη κατάσταση και λένε πως «η ζωή του κινδυνεύει».

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του Αριέλ Σαρόν, ο οποίος παραμένει σε κωματώδη κατάσταση από τον Ιανουάριο του 2006.

Στο νεότερο ανακοινωθέν τους το μεσημέρι της Πέμπτης, οι θεράποντες ιατροί ανέφερε πως ο ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός είναι «σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο». H λειτουργία «αρκετών ζωτικών οργάνων» έχει περιοριστεί, εξήγησαν.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν είχαν περιοριστεί προηγουμένως να ανακοινώσουν ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να μιλούν για σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Oι οικείοι του δεν σχολιάσαν τις αναφορές.

O 85χρονος σήμερα Αριέλ Σαρόν υπέστη ισχυρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο στις 4 Ιανουαρίου του 2006 ενώ η επανεκλογή του θεωρείτο σίγουρη (είχε υποστεί μικρότερο επεισόδιο έναν χρόνο νωρίτερα).

Σε κωματώδη κατάσταση, ο Σαρόν νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ πριν μεταφερθεί στη μονάδα μακράς θεραπείας του νοσοκομείου Τελ Χάσομερ. Με την εξαίρεση μία σύντομης διακοπής για κατ’ οίκον νοσηλεία, παρέμεινε έκτοτε σε εκείνη τη μονάδα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο υποβλήθηκε σε εγχείρηση για εισαγωγή νέου σωλήνα για παροχή τροφής. Οι οικείοι του αναφέρουν ότι λίγες φορές έχει ανοίξει τα μάτια του και έχει κουνήσει τα δάχτυλά του, έχοντας αποφασίσει να τον κρατήσουν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

Ο Σαρόν είναι μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές φιγούρες στη σύγχρονη ιστορία του Ισραήλ. Είχε εκλεγεί πρωθυπουργός το 2001 και στα μέσα του 2005 προχώρησε σε μονομερή απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων και εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας -απροσδόκητη κίνηση για έναν πολιτικό «γεράκι» που είχε κρατήσει σκληρή στάση στο Παλαιστινιακό.

Όταν έπεσε σε κώμα το 2006, το Καντίμα, το κεντρώο κόμμα που ο ίδιος είχε σχηματίσει μετά την απομάκρυνσή του από το Λικούντ, όδευε προς σίγουρη νίκη. Λόγω της κατάστασης, τα ηνία ανέλαβε ο στενός του σύμμαχος Εχούντ Ολμέρτ, που έγινε πρωθυπουργός στα μέσα του 2006 με την ανάδειξη του Καντίμα σε πρώτο κόμμα στην Κνεσέτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024