Mε παγωτό γιόρτασε ο πρόεδρος της Λετονίας την είσοδο στο ευρώ
Μέχρι τη γειτονική Λετονία ταξίδεψε ο πρόεδρος της Λιθουανίας για να απολαύσουν μαζί με τον Λετονό πρόεδρο από ένα παγωτό, με αφορμή την είσοδο της Λετονίας στην ευρωζώνη. Και, φυσικά, πλήρωσαν με ευρώ.
Μέχρι τη γειτονική Λετονία ταξίδεψε ο πρόεδρος της Λιθουανίας για να απολαύσουν μαζί με τον Λετονό πρόεδρο από ένα παγωτό, με αφορμή την είσοδο της Λετονίας στην ευρωζώνη. Και, φυσικά, πλήρωσαν με ευρώ.
«Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σπίτι μου βρίσκεται η Λετονία, όπου πήγα για λίγο για να συναντήσω τον πρόεδρο (της Λετονίας, Άντρις) Μπέρζινς και να αγοράσω ένα νόστιμο “σαλντέγιουμς” (σ.σ. το παγωτό στα λετονικά) με τα ευρώ μου» έγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο πρόεδρος της Εσθονίας, Τόμας Χέντρικ Ίλβες.
Ο Ίλβες ταξίδεψε ως τη Ρούγενα, μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με τη Λετονία και παρά το τσουχτερό κρύο αγόρασε ένα μεγάλο παγωτό-πύραυλο το οποίο ονομάζεται «Μαύρο ψωμί» για τον εαυτό του και άλλο ένα, με γεύση ρούμι, σταφίδες και φουντούκια, για τον Λετονό ομόλογό του που τον συνόδευε.
Η Λετονία έγινε επισήμως τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου το 18ο κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, παρά τις έντονες επιφυλάξεις των πολιτών οι οποίοι φοβούνται ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών.
Η Εσθονία αποτελεί κράτος-μέλος της ευρωζώνης από το 2011.
Η Λετονία, με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η δεύτερη χώρα της Βαλτικής και η τέταρτη πρώην κομουνιστική χώρα της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης που υιοθέτησε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μετά από τη Σλοβενία (2007), τη Σλοβακία (2009) και την Εσθονία (2011).
Η Λιθουανία αναμένεται να ενταχθεί στην Ευρωζώνη το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η γη της ελιάς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται και τα μυστικά αποκαλύπτονται
- Κουτσούμπας σε Μαξίμου: Επιλέγετε για μία ακόμα φορά τον δρόμο της συγκάλυψης για ένα σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή σας
- Παπανικολάου: «Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να πάρω το τρόπαιο ακόμα μια φορά»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442