Ομάδα ισλαμιστών ενόπλων του Σινά ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης στην Αίγυπτο
Η ομάδα «Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς», ισλαμιστές ένοπλοι από τη χερσόνησο του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης στην Μανσούρα της βόρειας Αιγύπτου. Η ομάδα, που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, βρισκόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονία υπουργού στο Κάιρο τον Σεπτέμβριο. Η επίθεσης της Τρίτης είχε κάνει την κυβέρνηση να στρέψει τα βέλη της στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, τους οποίους χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση.
Η ομάδα «Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς», ισλαμιστές ένοπλοι από τη χερσόνησο του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης στην Μανσούρα της βόρειας Αιγύπτου.
Η ομάδα, που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, βρισκόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονία υπουργού στο Κάιρο τον Σεπτέμβριο. Η επίθεσης της Τρίτης είχε κάνει την κυβέρνηση να στρέψει τα βέλη της στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, τους οποίους χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση.
Στην επίθεση είχαν σκοτωθεί 16 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 140. Οι φόβοι για κλιμάκωση της βίας ενέτειναν τις ανησυχίες για την τύχη της ασταθούς πορείας της Αιγύπτου προς την ομαλότητα, ενόψει του δημοψηφίσματος που προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα επί των αλλαγών στο Σύνταγμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο έλεος του καιρού: Απρόσιτος ο κλιματισμός για εκατομμύρια Ευρωπαίους – Η Ελλάδα στο κόκκινο
- Ο Γιώργος Σαμπάνης στο Θέατρο Άλσος
- ΠΑΣΟΚ: Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Ανδρουλάκης – Η ενόχληση για Δούκα και οι αιχμές κατά Τσίπρα
- Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και όχι αυτή που φαντάζει «ριζοσπαστική» με βάση το «αριστερόμετρο»
- Σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος Ιουνίου – Παραμένει η αβεβαιότητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Pilates: Τρεις ασκήσεις που κάνουν τη διαφορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442