Σύσκεψη για την αιθαλομίχλη στο υπουργείο Οικονομικών
Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης που προκαλείται από τα τζάκια βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του Γ.Στουρνάρα, του υπουργού Υγείας Άδ.Γεωργιάδη και του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης που προκαλείται από τα τζάκια βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του Γ.Στουρνάρα, του υπουργού Υγείας Άδ.Γεωργιάδη και του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη.
Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Κοινή Υπουργική Απόφαση
Περιορισμοί στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων και συστημάτων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτήρια, καθώς και μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας, είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα επιβάλλονται τις ημέρες με αιθαλομίχλη, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στο ΦΕΚ πρόκειται επίσης να δημοσιευτεί απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα έκτακτα μέτρα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Θα ενεργοποιούνται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα και των κατά τόπους περιφερειαρχών στην υπόλοιπη χώρα όταν τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούν τα 150 μg ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).