Πρωτοπόρα θεραπευτικά πρωτόκολλα στον τομέα των μη επεμβατικών θεραπειών αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με την αποκλειστική χρήση καινοτόμων προϊόντων βιοτεχνολογίας και βιοσυνθετικών αυξητικών παραγόντων (Growth Factors) σε συνδυασμό με ενεργοποιημένους αυξητικούς παράγοντες, θα εφαρμόζονται πλέον και στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, Δρ Φάμπιο Ρινάλντι και η πρόεδρος της Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών Bergmann Kord, Βασιλική Κορδερά, ανακοίνωσαν ότι στο εξής τα δύο επιστημονικά κέντρα θα εφαρμόζουν από κοινού τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον Δρ Ρινάλντι, τα αποτελέσματα από την μέχρι τώρα έρευνα και χρήση του συνδυασμού ενεργοποιημένων και βιοσυνθετικών αυξητικών παραγόντων για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων αλωπεκίας, συνδυαστικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι ενθαρρυντικά.

Η χορήγηση του Platelet Rich Plasma (PRP) με έγχυση στις περιοχές όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως θεραπεία τριχόπτωσης, καθώς το PRP είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν αναπλαστικές ιδιότητες και επανενεργοποιούν τα αρχέγονα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα, επιτυγχάνοντας έτσι την αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων.

Τα πορίσματα πρόσφατων κλινικών μελετών όπου έγινε χορήγηση PRP με CD34+ κύτταρα στην πάσχουσα περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση, τεκμηριώνουν την ευεργετική δράση τόσο στην Ανδρογενετική Αλωπεκία όσο και στη Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετική Αλωπεκία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Δρ Ρινάλντι ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει το «3ο Διεθνές Συνέδριο για την αξιοποίηση των Αυξητικών Παραγόντων, της Κυτταροθεραπείας και του PRP στη Δερματολογία».

Το συνέδριο θα υλοποιηθεί με την συνεργασία των επιστημονικών κέντρων Bergmann Kord.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο