Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το EuroCup… πριν χάσει από τη Νίζνι
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 60-52 στην Πυλαία από τη Νίζνι Νόβγκοροντ, σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του 6ου ομίλου του EuroCup. Η συνάντηση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αφού είχε ήδη αποκλειστεί από τους «32» του θεσμού.
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 60-52 στην Πυλαία από τη Νίζνι Νόβγκοροντ, σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του 6ου ομίλου του EuroCup. Η συνάντηση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αφού είχε ήδη αποκλειστεί από τους «32» του θεσμού.
Σε χαλαρό τέμπο άρχισε η αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να είναι αποτελεσματικός στο πρώτο δεκάλεπτο, να περιορίζει αμυντικά τους Ρώσους και να είναι εύστοχος. Γεγονός που του έδωσε διαφορά μέχρι και 8 πόντους (10’ 21-13), με τον Τσαϊρέλη, να είναι, ως επί το πλείστον, ο εκφραστής του.
Η συνέχειά του, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Η Νίζνι εκμεταλλεύτηκε άριστα, χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, την κάκιστη εμφάνισή του στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο και με σερί 0-8 αρχικά ισοφάρισε σε 21-21 (12’), με τους Κβοστόφ, Μπαμπούριν να σκοράρουν με άνεση και με 3-8 έφτασε στο 24-29, σκορ με το οποίο έφυγε στα αποδυτήρια.
Τους τρεις μοναδικούς πόντους του «Δικεφάλου» σε αυτό το διάστημα πέτυχε ο Χαραλαμπίδης. Το δίλεπτο της τρίτης περιόδου είχε την… υπογραφή του Μπρέζετς, οι προσπάθειες του οποίου έδωσαν «αέρα» 9 πόντων στη Νίζνι (26-35) και λίγο αργότερα με 10 (25’ 31-41).
Με «καυτό» τον Δέδα (2/2 τρίποντα) ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 28’ στο καλάθι, 39-41 (με δίποντο στο ενδιάμεσο και του Μπόγρη), το έργο του, όμως, περιορίστηκε κάπου εκεί. Οι Ρώσοι «πάτησαν» γκάζι και με σερί 2-15 ξέφυγαν με 15 πόντους (33’ 41-56), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με την υπόθεση της νίκης.
* Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση άρχισε το παιχνίδι, λόγω προβλήματος στο φωτεινό πίνακα
* Θεατές του παιχνιδιού για τον ΠΑΟΚ ήταν ο τραυματίας, Μαρκ Πέιν και ο Νίκος Καλλές που έμεινε εκτός αποστολής
* Ελάχιστοι οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα
* Ενδεικτικό του περιορισμένου ενδιαφέροντος της Νίζνι για το ματς, αποτέλεσε το ότι ο Ντιζόν Τόμσον στο ημίχρονο έβγαλε την αθλητική ενδυμασία και παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα από τον πάγκο με πολιτικά, χωρίς να χρησιμοποιηθεί έτσι καθόλου.
Οι διαιτητές: Πουλκ (Σλοβενία), Πέρεζ (Ισπανία), Ντοζάι (Κροατία)
ΠΑΟΚ: Κούπερ 6, Χαραλαμπίδης 6 (2) , Τσόχλας , Βουτσίτσεβιτς 2, Τσαϊρέλης 10 (1), Δέδας 11 (3), Μαργαρίτης 5 (1), Μπόγρης 7, Κασελάκης 3 (1), Λιάπης , Κόνιαρης 2, Κώττας.
ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ: Μπαμπούριν 9 (3), Μπάμπιτ, Μπρέζετς 16, Ιβλεβ 4, Αντόνοφ 14 (2), Κβοστόφ 9 (1), Πάνιν, Σαβέλιεφ 1, Πολ 7 (1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
- Πλήρες ροτέισον από τον Μαρτίνεθ, στην ήττα της Βαλένθια από τη Μπασκόνια, πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό
- Ο «δρόμος» της ΑΕΚ στο Champions League – Πότε είναι οι αγώνες
- Τραυματίστηκε o Καρέτσας και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια (vid)
- Πότε θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ
- Ο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε ότι είναι ξεπεσμένος ελίτ και ότι ο Λανουά είναι ακατάλληλος αρχιδιαιτητής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442