Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λέιζερ Αλεξανδρίτη: H μόνη απάντηση στην οριστική αποτρίχωση

Λέιζερ Αλεξανδρίτη: H μόνη απάντηση στην οριστική αποτρίχωση

Η laser αποτρίχωση χρησιμοποιείται πλέον πάνω από 20 χρόνια στην αισθητική ιατρική και είναι η πιο διαδεδομένη μη επεμβατική αισθητική θεραπεία μεταξύ των ηλικιών 16-35. Αυτό που έχει αλλάξει πλέον στις μέρες μας είναι οι δυνατότητες και η ασφάλεια των νέων laser, καθώς και το γεγονός ότι η θεραπεία έχει γίνει προσιτή πια σε όλους.

Η laser αποτρίχωση χρησιμοποιείται πλέον πάνω από 20 χρόνια στην αισθητική ιατρική και είναι η πιο διαδεδομένη μη επεμβατική αισθητική θεραπεία μεταξύ των ηλικιών 16-35. Αυτό που έχει αλλάξει πλέον στις μέρες μας είναι οι δυνατότητες και η ασφάλεια των νέων laser, καθώς και το γεγονός ότι η θεραπεία έχει γίνει προσιτή πια σε όλους.

Παρά την πειραματική χρήση διαφόρων ειδών laser στο παρελθόν, το λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει πλέον καθιερωθεί ως το πιο αποτελεσματικό λέιζερ για αποτρίχωση στο πρόσωπο και στο σώμα. Το επιλέγουν γυναίκες και άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και επιθυμούν μια οριστική λύση για να απαλλαγούν από αυτή. Η σωστή εφαρμογή του σε εξειδικευμένη δερματολογική κλινική αποφέρει σίγουρα, ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα καθώς αποτελεί την επιστημονικά σωστή, αλλά και την μόνη ιατρική μέθοδο αποτρίχωσης. Η ιδιαιτερότητα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η εκπομπή μονοχρωματικού φωτός σε πολύ συγκεκριμένο μήκος κύματος, στα 705 nm, που απορροφάται στοχευμένα από τους θυλάκους των τριχών που περιέχουν μελανίνη με αποτέλεσμα την καταστροφή τους, χωρίς να επηρεάζεται το γύρω δέρμα (επιλεκτική φωτοθερμόλυση).

To φως του λέιζερ εντοπίζει την μελανίνη στο θύλακο της τρίχας, συσσωρεύοντας στον πυρήνα του τη θερμοκρασία που απαιτείται για να τον καταστρέψει. Με την καταστροφή που προκαλεί η θερμότητα του λέιζερ, οι θύλακες αποδυναμώνονται, εξασθενούν και αδυνατούν να παράγουν την ίδια ποιότητα τριχών. Το αποτέλεσμα είναι οι τρίχες σταδιακά να αραιώνουν και έπειτα από κάποιες συνεδρίες να εξαφανίζονται οριστικά. Το φως του λέιζερ απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη των τριχών αφήνοντας ανέπαφες τις γύρω δομές του δέρματος καθιστώντας το λέιζερ Αλεξανδρίτη απόλυτα ασφαλές και ιδανικό για όλες τις περιοχές του σώματος, ειδικά για τις πιο ευαίσθητες και ορμονοεξαρτώμενες περιοχές.

Η ιατρική laser αποτρίχωση εφαρμόζεται πια όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για ιατρικούς λόγους. Τέτοιοι λόγοι είναι η υπερτρίχωση που οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές όπως πολυκυστικές ωοθήκες και η υπερανδρογοναιμία. Η συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων, η λήψη ορισμένων φαρμάκων, αλλά και η κληρονομικότητα μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην εμφάνιση δασυτριχισμού, δηλαδή υπερβολικής ανάπτυξης τριχών. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι απαραίτητη η σωστή διάγνωση από τον Δερματολόγο και η θεραπεία γίνεται μόνο με εφαρμογή laser ταυτόχρονα με τη θεραπεία της πρωτοπαθούς αιτίας.

Η εφαρμογή του laser συνιστάται και προληπτικά καθώς προλαμβάνει φλεγμονές και μολύνσεις του δέρματος όπως η θυλακίτιδα (σπυράκια) από την οποία υποφέρουν πολλές γυναίκες και άνδρες. Επίσης συχνά έπειτα από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης όπως το κερί, το ξυράφι και οι αποτριχωτικές μηχανές, μπορούν να εμφανιστούν ευρυαγγείες, χαλάρωση των ιστών και τραυματισμοί που αποφεύγονται με την χρήση laser αποτρίχωσης.

Τα νέας γενιάς laser αποτρίχωσης είναι πλέον πιο ασφαλή για την επιδερμίδα, καθώς μπορούν να εφαρμοστούν και σε πιο σκουρόχρωμες περιοχές, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυξάνοντας την παράμετρο «διάρκεια παλμού», το laser καθίσταται απόλυτα ασφαλές ακόμη και σε ελαφρώς μαυρισμένα δέρματα.

Η laser αποτρίχωση διαφέρει από όλες τις άλλες μη ιατρικές μεθόδους «φωτοαποτρίχωσης» που χρησιμοποιούν μη μονοχρωματική δέσμη φωτός, όπως το παλμικό φως (IPL, φωτόλυση). Το μη μονοχρωματικό φως δεν θα στοχεύσει επιλεκτικά την μελανίνη, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί μεγάλος αριθμός συνεδριών και ποτέ οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Το laser αποτελεί όπλο στα χέρια των ειδικών Δερματολόγων και θα πρέπει να εφαρμόζεται πάντα από ιατρό ή με την επίβλεψη δερματολόγου σε εξειδικευμένες και ειδικά διαμορφωμένες ιατρικές κλινικές. Θα πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή του κέντρου που θα επισκεφθεί. Η εμπειρία της κλινικής και του εκπαιδευμένου προσωπικού, ο ειδικός δερματολόγος με εξειδίκευση στις laser εφαρμογές και οι πολυάριθμες επιτυχείς εφαρμογές laser είναι παράγοντες που θα πρέπει να αναζητά ο υποψήφιος για αποτρίχωση «ασθενής». Καθώς σήμερα πολλά κέντρα αισθητικής υπόσχονται με μαγικό τρόπο την οριστική αποτρίχωση σε πολύ χαμηλή τιμή, θα πρέπει ο υποψήφιος να γνωρίζει ότι laser θα βρει μόνο σε ιατρεία ή κλινικές, να είναι ενήμερος για τον τύπο του laser που θα του εφαρμοστεί, να βλέπει αποτελέσματα θεραπειών και να γνωρίζει ότι το laser είναι η μόνη μέθοδος οριστικής και μόνιμης αποτρίχωσης. Επιλέγοντας κανείς εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα laser αποτρίχωσης μπορεί να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τελευταίας γενιάς laser, απόλυτη ασφάλεια και κόστος πολύ προσιτό.

Η λύση του προβλήματος της τριχοφυΐας ξεκινά από την σωστή διάγνωση και ολοκληρώνεται με την ασφαλή εφαρμογή των πλέον εξελιγμένων laser υπό την επίβλεψη του ειδικού δερματολόγου.

*Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, είναι επιστημονική διευθύντρια του Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Laser του Cosmetic Derma Medicine Medical Group,και επιστημονική συνεργάτιδα του Νοσοκομείου δερματικών νόσων «Ανδρέας Συγγρός», μετεκπαιδευθείσα στην Αισθητική Δερματολογία και στα Laser στις ΗΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Cosmetic Derma Medicine Medical Group

Βασ. Σοφίας & Βεντήρη 5, Αθήνα (έναντι Χίλτον)
Τηλ. 210-6980451
Email: info@cosmeticdermamedicine.gr

Ξένη δημοσίευση

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024