Η Λανούς συνεχίζει να πανηγυρίζει, από σήμερα τα ξημερώματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, την κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα (σ.σ. το Γιουρόπα Λιγκ της Νότιας Αμερικής.) Η ομάδα της Αργεντινής στο δεύτερο τελικό της διοργάνωσης νίκησε στο Τσιουδάδ, προάστιο του Μπουένος Αϊρες, την Πόντε Πρέτα από τη Βραζιλία με 2-0 και κατέκτησε το τρόπαιο. Στον πρώτο τελικό, στη Βραζιλία, είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Πρέτα και στο δεύτερο τελικό, με την θερμή υποστήριξη 45 χιλιάδων φιλάθλων της, νίκησε με τα γκολ των Βίκτορ Αγιάλα (24′), Ισμαέλ Μπλάνκο (45’+) και κατέκτησε τον τίτλο. Ο Μπλάνκο είναι γνωστός στην Ελλάδα από την θητεία του με τη φανέλα της ΑΕΚ.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια ιστορικής σημασίας ανταλλαγή είναι οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ, έχουν αποφασίσει να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Συνέχεια απόψε (13/5) στα πλέι-οφ και στα ντέρμπι που πλέον κρίνουν μονάχα το δεύτερο «εισιτήριο» για το Champions League. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στις 19:30.
Τη νίκη που θα τον στείλει στο Final-4 της Euroleague στο... σπίτι του, ψάχνει το βράδυ της Τετάρτης (13/5, 22:00) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βαλένθια, στη «Roig Arena».