Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωδικοί Taxis τέλος για τους χρήστες χωρίς κλειδάριθμο στις 31 Δεκεμβρίου

Κωδικοί Taxis τέλος για τους χρήστες χωρίς κλειδάριθμο στις 31 Δεκεμβρίου

Οι παρατάσεις αυτές έφτασαν στο τέλος τους και όλοι οι χρήστες του Taxis οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή πριν τον Δεκέμβριο του 2010 και δεν έχουν πιστοποιηθεί στη ΔΟΥ με κλειδάριθμο, χάνουν τον κωδικό τους.

Η ΓΓΠΣ έχει πλέον οριστικοποιήσει την λήξη των παλαιών κωδικώνTaxisτων φορολογουμένων. Η ημερομηνία31/12/2013 προέκυψε έπειτα από αρκετές παρατάσεις, καθώς ειδικά η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες δεν επέτρεπαν στους φορολογούμενους να μείνουν ούτε για λίγο δίχως κωδικό στοTaxis.

Οι παρατάσεις αυτές έφτασαν στο τέλος τους καιόλοι οι χρήστες τουTaxisοι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή πριν τον Δεκέμβριο του 2010 και δεν έχουν πιστοποιηθεί στη ΔΟΥ με κλειδάριθμο, χάνουν τον κωδικό τους.

Τι πρέπει να κάνει όμως ο κόσμος: Απλά μια πιστοποίηση των στοιχείων του σε μιαοποιαδήποτεΔΟΥ. Αυτό σημαίνει επίσκεψη στο τμήμα μητρώου της ΔΟΥ με το δελτίο ταυτότητας ή αν στείλουμε τρίτο άτομο θα χρειαστεί και μια υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση προς τον τρίτο. Από την ΔΟΥ θα παραλάβουμε μια εκτύπωση η οποία θα περιέχει τον απαραίτητο κλειδάριθμο. Μόλις παραλάβουμε το χαρτί τότε άμεσα θα πρέπει να μεταβούμε στοsiteτηςΓΓΠΣόπου θα ακολουθήσουμε τα κάτωθι βήματα:

Α) Eπιλέγουμε τις Υπηρεσίες Προς Πολίτες


Β) Στο επόμενο μενού επιλέγουμε την Ενεργοποίηση του Λογαριασμού

Γ) Αμέσως μετά εμφανίζονται ολες οι επιλογές διαχείριση λογαριασμού ενός χρήστη, από όπου επιλέγουμε και πάλι την Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Δ) Στο επόμενο μενού θα πρέπει να εισάγουμε το ισχύονUsernameκαι τον κωδικό που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα, το Α.Φ.Μ. μας, κατόπιν πληκτρολογούμε τον κλειδάριθμο που μόλις παραλάβαμε από το μητρώο της ΔΟΥ και στο τελευταίο πεδίο πληκτρολογούμε τα γράμματα και αριθμούς που εμφανίζονται στον έλεγχο ασφαλείας. Κατόπιν, κλικάρουμε στο επόμενο.

Ως τελευταίο βήμα θα μας ζητηθεί να αλλάξουμε τον ισχύοντα κωδικό μας με έναν καινούργιο. Κατόπιν και αυτής της αλλαγής έχουμε τελειώσει και είμαστε πιστοποιημένοι χρήστες τουTaxisπλέον. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε σε ασφαλές σημείο την εκτύπωση του κλειδαρίθμου μας καθώς θα μας χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας του κωδικού εισαγωγής.

Πως όμως ξέρουμε αν πρέπει να επανα-πιστοποιηθούμε στοTaxis; Ποιος θυμάται αν εγγράφηκε πρίν το Δεκέμβριο του 2010; Δεν υπάρχει φόβος, καθώς τοTaxisτο θυμάται για εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς αν χρησιμοποιούμε ακόμη τοe-mailπου είχαμε δηλώσει αρχικά στοTaxisθα έχουμε λάβει σχετικόe-mailγια την επανεργοποίηση μας στο σύστημα. Αν όμως δεν έχουμε λάβει τέτοιοmailμπορούμε να δούμε χρειάζεται να κάνουμε την ενεργοποίηση, πηγαίνοντας στην ΓΓΠΣ, στην εφαρμογή αναζήτησης παλαιού χρήστη, στο λινκ:https://www1.gsis.gr/webtax2/LookForOldUser/year2013/LookForOldUser/index.jsp

Α) Κάνουμε εισαγωγή στο σύστημα πατώντας την είσοδο:

Β) Εισάγουμε το ΑΦΜ στο επόμενο πεδίο και πατάμε Αναζήτηση

Γ) Αν οι κωδικοί σας ισχύουν και μετά την 31ηΔεκεμβρίου 2013, θα εμφανισθεί ένα μήνυμα σε μαύρο χρώμα όπως φαίνεται στην εικόνα:

Δ) Αν οι κωδικοί σας είναι παλαιοί και απαιτούν οπωσδήποτε ενεργοποίηση με κλειδάριθμο το κείμενο που θα εμφανισθεί θα το αναφέρει και θα είναι με κόκκινα γράμματα όπως φαίνεται

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τους κωδικούς για τη χρήση του Taxis, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχετε τυπώσει και εξοφλήσειτα τέλη κυκλοφορίας, την τελευταία δόση της φετινής σας εκκαθάρισης,το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ενώ αν έχετε πρόθεσηνα καταθέσετε πινακίδες αυτοκινήτου, καλό είναι να πάτε και λίγο νωρίτερα για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024