Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο εδώλιο o ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Στο εδώλιο o ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Αύγουστο ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, κατηγορούμενος για υποκίνηση σε φόνο αντίπαλων διαδηλωτών. «Γιατί δεν ερευνάται η δολοφονία του δικού μου γιου» ρώτησε ο ίδιος το δικαστήριο, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για το Φεβρουάριο. Η αιγυπτιακή αστυνομία διέλυσε, εν τω μεταξύ, με δακρυγόνα διαδήλωση φοιτητών υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι εντός του πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ.

Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Αύγουστο ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, κατηγορούμενος για υποκίνηση σε φόνο αντίπαλων διαδηλωτών. «Γιατί δεν ερευνάται η δολοφονία του δικού μου γιου» δήλωσε στο δικαστήριο, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για το Φεβρουάριο.

Η αιγυπτιακή αστυνομία διέλυσε, εν τω μεταξύ, με δακρυγόνα διαδήλωση φοιτητών υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι εντός του πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ και τις γύρω περιοχές.

Ο Μοχάμεντ Μπαντίε κατηγορείται ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν διαδηλωτές που είχαν κατεβεί στους δρόμους στις 15 Ιουλίου ζητώντας την απομάκρυνση του Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης άλλοι 14 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αδελφότητας, όπως ο Μοχάμεντ Μπελτάγκι και ο Έσαμ αλ Εριάν.

«Πρόκειται για πολιτική δίκη, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τα εγκλήματα που τους αποδίδονται» δήλωσε ο συνήγορος του Μπαντίε, Μοχάμεντ Νταμάτι.

«Γιατί δεν ερευνώνται η δολοφονία του γιου μου και το κάψιμο του σπιτιού μου και των γραφείων» της Αδελφότητας, ρώτησε το δικαστήριο ο ίδιος ο Μπαντίε, αναφερόμενος στον 38χρονο γιο του που σκοτώθηκε στις 17 Αυγούστου.

Δακρυγόνα σε φοιτητική διαδήλωση

Χρήση δακρυγόνων έκανε η αιγυπτιακή αστυνομία για να διαλύσει φοιτητική διαδήλωση υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι.

Ταραχές ξέσπασαν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και στη γύρω περιοχή όταν εκατοντάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους δρόμους, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι οι διαδηλωτές διέκοψαν την κυκλοφορία σε έναν σημαντικό οδικό άξονα που περνά μπροστά από το Αλ Άζχαρ.

Τέσσερα ιδιωτικά αυτοκίνητα και δύο περιπολικά πυρπολήθηκαν από τους φοιτητές, οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και συνέλαβαν 58 «ταραξίες φοιτητές».

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Τον Νοέμβριο ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του σε παρόμοια επεισόδια στο πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ, ένα από τα σημαντικότερα ισλαμικά ιδρύματα του κόσμου.

Η «Συμμαχία κατά του πραξικοπήματος» που οργανώνει τακτικά διαδηλώσεις υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι, κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν και πάλι την Τρίτη υπό το σύνθημα «Οι φοιτητές οδηγούν την επανάσταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024