«Αγαπώ την Αλ Κάιντα» λέει ένας από τους δολοφόνους του στρατιώτη Ρίγκμπι
Ένας από τους δράστες της δολοφονίας του βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, στο Λονδίνο δήλωσε ότι «αγαπάει την Αλ Κάιντα» Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο αρνήθηκε τον όρο δολοφονία, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι «στρατιώτης του Αλλάχ» και τονίζοντας: «Έχουμε πόλεμο».
Ένας από τους δράστες της δολοφονίας του βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, στο Λονδίνο δήλωσε ότι «αγαπάει την Αλ Κάιντα» Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο αρνήθηκε τον όρο δολοφονία, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι «στρατιώτης του Αλλάχ» και τονίζοντας: «Έχουμε πόλεμο».
Περιέγραψε τη δολοφονία ως «στρατιωτική επιχείρηση» και παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Λι Ρίγκμπι.
Ο 28χρονος Αντεμπολάτζο, καταθέτοντας στο κακουργιοδικείο, εξέφρασε το θαυμασμό του για την Αλ Κάιντα, απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του και παρουσία της οικογένειας Ρίγκμπι.
«Τους θεωρώ μια ομάδα μουτζαχεντίν (μαχητών του ιερού πολέμου)» είπε ο Αντεμπολάτζο, λέγοντας πως ονομάζεται Μουτζάχιντ Αμπού Χάμζα και επιβεβαιώνοντας στο δικαστήριο πως είναι παντρεμένος και έχει έξι παιδιά.
«Τους αγαπώ. Είναι αδέλφια μου. Δεν τους έχω συναντήσει ποτέ, αλλά τους αγαπώ» είπε.
Το δικαστήριο άκουσε, επίσης, ότι ο Αντεμπολάτζο προσευχήθηκε στον Αλλάχ τη νύχτα πριν από την επίθεση στον Ρίγκμπι, βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν, και του ζήτησε να τον βοηθήσει να σκοτωθεί μόνον ένας στρατιώτης.
«Έμεινα ξάγρυπνος λατρεύοντας τον Αλλάχ και ικετεύοντάς τον να κάνει να πετύχει η αποστολή και να χτυπήσουμε ένα στρατιώτη και μόνον ένα στρατιώτη» δήλωσε.
Τόσο ο Αντεμπολάτζο όσο και ο Αντεμποουάλε παραδέχονται ότι σκότωσαν τον στρατιώτη, αρνούνται, ωστόσο, την κατηγορία του φόνου.
Ο φόνος του Ρίγκμπι είχε προκαλέσει φρίκη και αντιμουσουλμανικές εκδηλώσεις στη Βρετανία. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΗΠΑ: Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ρώσοι κοινοβουλευτικοί συναντώνται με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον
- Αυστραλία: Κυκλώνας προκαλεί διακοπή λειτουργίας σε δυο από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ΥΦΑ στον κόσμο
- Βουλγαρία: Από τις λίγες χώρες παγκοσμίως με δημόσια κυρίαρχη τεχνητή νοημοσύνη δωρεάν για τους πολίτες της
- Ο Τραμπ υπόσχεται πως θα καταβληθεί η μισθοδοσία για το προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια
- Φλόριντα: Διώκεται νεαρός για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα της CENTCOM
- Μέση Ανατολή: Εκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει ο Κόστα στον Χέρτσογκ