Με ασφαλιστικά μέτρα απαντά στην ΤτΕ η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου
Σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργία της, αποφάσισε να προχωρήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. «Η τράπεζα δεν έκλεισε για κακοδιαχείρηση, δεν έκλεισε για σκάνδαλα, δεν έκλεισε λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά την έκλεισαν επειδή ρύθμισε δάνεια Δωδεκανησίων τα οποία βρισκόταν σε καθυστέρηση λόγω της οικονομικής ύφεσης που ταλανίζει την χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα.
Σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργία της, αποφάσισε να προχωρήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου και στην τοπική οικονομία γενικότερα.
«Η τράπεζα δεν έκλεισε για κακοδιαχείρηση, δεν έκλεισε για σκάνδαλα, δεν έκλεισε λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά την έκλεισαν επειδή ρύθμισε δάνεια Δωδεκανησίων τα οποία βρισκόταν σε καθυστέρηση λόγω της οικονομικής ύφεσης που ταλανίζει την χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα Δωδεκανήσου, η οποία έκανε γνωστή την απόφαση της να προσφύγει στα δικαστήρια.
«Η απόφαση για το κλείσιμο της αντιπροσωπευτικότερης, καλύτερα οργανωμένης και της τρίτης σε κεφαλαιοποίηση Ελληνικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία εξυπηρετούσε 15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απαράδεκτη» τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα παντελόνια στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Λορέντζο Καριέρε: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Ελευθέρας στον φίλο του
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442