«Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική»
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι τέσσερα μέλη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, οι διακεκριμένοι Θάνος Ντόκος (Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στο μάθημα «Επίλυση Διεθνών Συγκρούσεων» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μιου Αθηνών), Γιώργος Παγουλάτος (μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Λουκάς Τσούκαλης (Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) καθώς επίσης και ο Παύλος Αποστολίδης, πρέσβης επί τιμή και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η συζήτηση στοχεύει, εκτός από την ανάδειξη συγκεκριμένων παθογενειών στον τομέα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, να παρουσιάσει ένα ευρύτερο πλαίσιο χάραξης και άσκησης πολιτικής αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές σε συγκεκριμένα ζητήματα υψηλής προτεραιότητας όπως είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, οι σχέσεις με τις αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, οι σχέσεις με τις χώρες των Βαλκανίων και της Μεσογείου/Μέσης Ανατολής και οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο μηχανισμό εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού.
| Τη συζήτηση – που εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου δημόσιων συζητήσεων «Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές» του Μegaron Plus – συντονίζει ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς. |
- Ο Όλιβερ σφυρίζει στο Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός
- Τα αδεσποτάκια κουταβάκια, Άδωνις και Άρης, αδημονούν να βρουν τον άνθρωπό τους
- Κατολισθήσεις και διαλυμένοι δρόμοι: Οι υποδομές της Ελλάδας λυγίζουν μπροστά στην κλιματική αλλαγή
- Αίτημα για κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Εκτεταμένες καταστροφές από τις πλημμύρες
- Τραμπ κατά Netflix: Ζητά την αποπομπή της Σούζαν Ράις εν μέσω συμφωνίας 83 δισ. με τη Warner
- Γροιλανδία: Ο Τραμπ λέει ότι θα στείλει… πλωτό νοσοκομείο – «Δεν το χρειαζόμαστε» απαντά η Δανία


