Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνομιλίες Γιανούκοβιτς - Πούτιν για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας

Συνομιλίες Γιανούκοβιτς – Πούτιν για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας

Μη αναμενόμενη συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα υπογραφής «μιας στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας». Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν μία εβδομάδα μετά την απόρριψη από τον Γιανούκοβιτς της συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, απόρριψη η οποία έβγαλε στους δρόμους τους Ουκρανούς.

Μη αναμενόμενη συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα υπογραφής «μιας στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας».

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν μία εβδομάδα μετά την απόρριψη από τον Γιανούκοβιτς της συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, απόρριψη η οποία έβγαλε στους δρόμους τους Ουκρανούς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ταξίδεψε στο Σότσι της νοτίου Ρωσίας, όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν. Είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να επισκεφθεί τη Μάλτα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Γιανούκοβιτς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του το θέμα της «προετοιμασίας για μια μελλοντική συνθήκη στρατηγικής συνεργασίας».

Η Μόσχα πιέζει το Κίεβο να ενταχθεί σε τελωνειακή ένωση που έχει συγκροτήσει με άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Οι ρωσικές πιέσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΕ.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η φυλακισμένη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμοσένκο, σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 12 ημέρες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την κόρη της Τιμοσένκο, Γιεβγκένια.

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας φυλακίστηκε το 2011, έχοντας καταδικαστεί για κατάχρηση εξουσίας. Πραγματοποιούσε απεργία πείνας σε στήριξη των φιλο-ευρωπαϊστών διαδηλωτών που αντιδρούσαν στην απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να μην υπογράψει, μετά από πιέσεις της Ρωσίας, τη συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μετά από αίτημα της πλατείας (σ.σ. αναφέρεται στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου), σταμάτησε την απεργία πείνας» δήλωσε η Γεβγκένια.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν έξω από το κτίριο της κυβέρνησης στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, παρά το τσουχτερό κρύο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024