Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κληρώνει (και) για την Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Κληρώνει (και) για την Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Η ώρα για την κλήρωση του Μουντιάλ 2014 έφτασε, καθώς στις 18:00 (Δημόσια Τηλεόραση) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στη Μπαΐα της Βραζιλίας και η Εθνική Ελλάδας θα μάθει τους αντιπάλους της στη χώρα της «σάμπα». Η Ελλάδα βρίσκεται στο υπεράριθμο 4ο γκρουπ μαζί με άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο μια από αυτές θα μετακομίσει στο... λειψό 2ο που έχει επτά, λίγο πριν την κλήρωση του τουρνουά, ώστε να καταρτηστούν τέσσερις όμιλοι των οκτώ ομάδων. Διαβάστε τα γκρουπ της κλήρωσης και τα σενάρια για την Ελλάδα...

Η ώρα για την κλήρωση του Μουντιάλ 2014 έφτασε, καθώς στις 18:00 (Δημόσια Τηλεόραση) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στη Μπαΐα της Βραζιλίας και η Εθνική Ελλάδας θα μάθει τους αντιπάλους της στη χώρα της «σάμπα».

Η εθνική τοποθετήθηκε στο 4ο γκρουπ (δεν πρόκειται για γκρουπ δυναμικότητας, αλλά για διαχωρισμό των ομάδων με βάση γεωγραφικά κριτήρια, κάτι που άλλωστε είχε γίνει και στην προηγούμενη διοργάνωση στη Ν.Αφρική 2010) ωστόσο, υπάρχουν διάφορες παράμετροι.

Κατ’ αρχάς το 4ο γκρουπ περιλαμβάνει εννέα ευρωπαϊκές ομάδες, από τις οποίες μία θα μετατοπιστεί στο 2ο γκρουπ μετά από κλήρωση και θα πέσει υποχρεωτικά στον ίδιο όμιλο με μία λατινοαμερικάνικη από το 1ο γκρουπ (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη), ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας τριών ευρωπαϊκών ομάδων.

Το 1ο γκρουπ είναι το μοναδικό που στελεχώθηκε με βάση αγωνιστικά κριτήρια καθώς το απαρτίζουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της FIFA. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα πιθανότατα θα είναι στο 4ο γκρουπ που σημαίνει ότι αποφεύγει επτά ευρωπαϊκές ομάδες, εκτός κι αν μετατοπιστεί στο β’, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων μία εκπρόσωπο της Νότιας Αμερικής, αλλά και μία Ευρωπαϊκή ομάδα από το 4ο γκρουπ.

Η Βραζιλία ως διοργανώτρια είναι η μοναδική που έχει ήδη τοποθετηθεί επικεφαλής του α’ ομίλου του Μουντιάλ 2014 και θα παίξει στον εναρκτήριο αγώνα της 12ης Ιουνίου στο Σάο Πάουλο.

Όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν από την Δημόσια Τηλεόραση, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για συνεργασία με κάποιο συνδρομητικό κανάλι (Nova ή ΟΤΕ TV) ώστε να υπάρξουν παράλληλες μεταδόσεις αγώνων.

Τα τέσσερα γκρουπ:

1o γκρουπ:
Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.

2ο γκρουπ:
Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Ισημερινός

3ο γκρουπ:
Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό.

4ο γκρουπ:
Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Γαλλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024