Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Δεν εξετάζεται αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ή κατάργηση φοροαπαλλαγών

ΥΠΟΙΚ: Δεν εξετάζεται αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ή κατάργηση φοροαπαλλαγών

Δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζει με ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συνέντευξη του υπουργού Γ.Στουρνάρα στη Liberation. Στο θέμα των φοροαπαλλαγών και της επανεξέτασής τους επανέρχεται και με δεύτερη ανακοίνωση το υπουργείο τονίζοντας  ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

Δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συνέντευξη του υπουργού Γ.Στουρνάρα στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι, «Στη συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος» σημειώνει το υπουργείο και τονίζει:

«Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών».

Στο θέμα των φοροαπαλλαγών και της επανεξέτασής τους επανέρχεται και με δεύτερη ανακοίνωση το υπουργείο τονίζοντας ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

«Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Liberation δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος» αναφέρει η δεύτερη ανακοίνωση του υπουργείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024