Όχι πως χρειάζεται αλλά τέλος πάντων

Δεν αμφιβάλω πως ο Υπουργός Οικονομικών είχε δίκιο όταν είπε πως οι Έλληνες πληρώνουν σε φόρους ανάλογο ποσοστό του εισοδήματός τους με τους άλλους Ευρωπαίους. Ούτε θα τον κατηγορήσω για την άνιση κατανομή αυτών των βαρών αν και θα είχα κάθε δικαίωμα. Θα σταθώ όμως σε κάτι άλλο.

Ο Ευρωπαίος με τον οποίο μας συγκρίνει το υπουργείο οικονομικών δεν χρειάζεται να πληρώνει φροντιστήριο για το παιδί του, δεν χρειάζεται να βάζει από την τσέπη λεφτά για την υγεία του και δεν ταλαιπωρείται από την ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης που αντί να τον βοηθήσει σε οποιοδήποτε θέμα έχει ανάγκη του προσθέτει συνεχώς επιπρόσθετες δυσκολίες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν επιπλέον φορολογία δημόσιας ανικανότητας που πληρώνει ο Έλληνας αλλά όχι ο Ευρωπαίος με τον οποίο μας συγκρίνουν. Αυτές οι επιβαρύνσεις είναι και οι επαχθέστερες αφού βαρύνουν ιδιαίτερα εκεί που δεν φαίνεται όπως για παράδειγμα στην παιδεία.

Πιστεύετε πραγματικά πως θα γίνει τίποτε τώρα που η Ελλάδα κατρακύλησε στην 42η θέση από την 25η μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ; Φυσικά και όχι. Η ΟΛΜΕ θα ζητήσει περισσότερα λεφτά και θα κάνει επανάσταση αν τολμήσουν και της αυξήσουν τις ώρες διδασκαλίας (από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη) όπως έκανε η Γερμανία όταν δεν είχε καλά σχολικά αποτελέσματα.

Να δω ποιος πολιτικός θα κάνει κάτι για αυτή την κρυφή φορολογία. Αν πάντως προκύψει κανένας εγώ θα τον ψηφίζω μέχρι να πεθάνω.

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Γιώργος Επιτήδειος

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr