Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Αδικούμε λίγο τον Γ.Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Δραγασάκης: Αδικούμε λίγο τον Γ.Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Μορατόριουμ των υποχρεώσεων της χώρας, διαγραφή ή απομείωση του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης είναι τα τρία πράγματα που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές, όταν γίνει κυβέρνηση, λέει ο Γ.Δραγασάκης. Προβλέπει ότι η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη και σημειώνει: «Εμείς θέλουμε η λύση να δοθεί μέσα στην Ευρώπη, αλλά εμείς έχουμε μια κόκκινη γραμμή που είναι οι ανάγκες αναπαραγωγής της κοινωνίας».

Το τρίπτυχο των άμεσων ενεργειών, που θα διεκδικήσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένα μορατόριουμ των υποχρεώσεων της χώρας, διαγραφή ή απομείωση του συσσωρευμένου χρέους και ρήτρα ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Δραγασάκη.

Σε συνέντευξή του στο left.gr, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη. Παράλληλα, έκανε λόγο για την πιθανότητα μιας «αναπόφευκτης σύγκρουσης», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα που θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει ότι αυτό που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές θα είναι τρία πράγματα:

«Πρώτο, θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερο, θέλουμε να διαγραφεί ή να γίνει απομείωση του συσσωρευμένου χρέους με οποιονδήποτε τρόπο. Και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης: Δηλαδή, όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους, θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ».

Ο κ. Δραγασάκης διευκρινίζει ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση «υπό την μορφή ανταλλαγής δώρων ή φιλοφρονήσεων» και υπογραμμίζει: «Εμείς πάμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα -το πρόγραμμα αυτό θα έχει εγκριθεί από τον ελληνικό λαό, άρα η κυβέρνηση η δική μας θα έχει να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα. Άρα, η αντίθεση είναι προφανής απέναντι στις δικές μας ανάγκες και τις δικές τους απαιτήσεις. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η έκβαση της σύγκρουσης θα προκύψει από τη στάση όλων των δυνάμεων. Εμείς θέλουμε η λύση να δοθεί μέσα στην Ευρώπη, αλλά εμείς έχουμε μια κόκκινη γραμμή που είναι οι ανάγκες αναπαραγωγής της κοινωνίας».

«Αδικούμε λίγο τον Γ.Παπανδρέου»

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι το ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά είναι λάθος σε μακροοικονομικό επίπεδο», σημειώνοντας:

«Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε, όταν ελέχθη, πριν από την κρίση. Και εδώ αδικούμε λίγο τον Παπανδρέου. Είπε «υπάρχουν λεφτά» με την έννοια «για να δούμε πού πάνε τα λεφτά». Αυτό τότε είχε μία λογική» με την έννοια, όπως εξήγησε, της ανάγκης που υπήρχε μετά το 2008 για αναδιανομή του πλούτου.

«Σήμερα το ερώτημα είναι πώς θα δημιουργηθεί απασχόληση και πλούτος. Για να γίνει αυτό πρέπει να αναδιανείμουμε δίκαια και ό,τι έχει απομείνει και από το παρελθόν»,σημειώνει ο κ. Δραγασάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024