Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της ΕΕ διαδηλώνουν ξανά στο Κίεβο οι Ουκρανοί

Υπέρ της ΕΕ διαδηλώνουν ξανά στο Κίεβο οι Ουκρανοί

Στους δρόμους βγήκαν ξανά χιλιάδες Ουκρανοί για να διαδηλώσουν στο κέντρο του Κιέβου υπέρ της ΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλήθος κόσμου κατευθύνεται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, αψηφώντας την δικαστική απόφαση που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.

Στους δρόμους βγήκαν ξανά χιλιάδες Ουκρανοί για να διαδηλώσουν στο κέντρο του Κιέβου υπέρ της ΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε πάρκο κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας και κατευθύνεται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, αψηφώντας την δικαστική απόφαση που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Ουκρανίας και της ΕΕ, φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας και ζητούν εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.

«Μαζικές ταραχές; Η αστυνομία δεν μπορεί να μην αντιδράσει σε αυτό. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Λιβύης, της Τυνησίας; Αν υπάρξουν αιτήματα (από την αντιπολίτευση) για μαζικές ταραχές, τότε θα αντιδράσουμε» σημείωσε ο υπουργός Βιτάλι Ζαχαρτσένκο σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην οποία κατευθύνονται οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές η αστυνομία κατέστειλε βιαίως το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ, πυροδοτώντας περαιτέρω την ένταση στην χώρα.

Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «βαθιά εξοργισμένος» από τα επεισόδια, χωρίς να κάνει ανοικτά λόγο για την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν αστυνομική βία, την οποία καταδίκασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024