Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσει ο Αδ.Γεωργιάδης να μιλά για απολύσεις γιατρών

Άγονη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύγκρουση στον χώρο της Υγείας και καλεί τον Άδ.Γεωργιάδη να καταθέσει άμεσα τη μελέτη για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος, αλλά και τους γιατρούς να πάρουν μέρος σε αυτόν. Επισημαίνει ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τα νοσοκομεία ανοιχτά. «Ο υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού» τονίζει.

Άγονη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύγκρουση στον χώρο της Υγείας και καλεί τον υπουργό, Άδ.Γεωργιάδη να καταθέσει άμεσα τη μελέτη και τις προτάσεις του για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος, αλλά και τους γιατρούς να πάρουν μέρος σε αυτόν.

Επισημαίνει μάλιστα ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «αντί του δημιουργικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), εξελίσσεται μια άγονη σύγκρουση στο χώρο της Υγείας, που τελικά στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών» και προστίθεται ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί «το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο»».

Αναφέρεται επίσης ότι «ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση, σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν, οδηγεί σε αδιέξοδο. Υπονομεύει κάθε μελλοντική προσπάθεια».

Απευθυνόμενο στον υπουργό Υγείας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Ο υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί επίσης «τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ’ αυτό τον διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους».

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, «είναι ένας: Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί τη μετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ’ ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία. Φυσικά με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024