Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανά-ξεκινά το Δεκέμβριο η παραγωγή στη Saab

Ξανά-ξεκινά το Δεκέμβριο η παραγωγή στη Saab

Η νέα ιδιοκτήτρια της σουηδικής φίρμας ανακοίνωσε την επανέναρξη της παραγωγής στο Trolhattan το οποίο από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 θα κατασκευάζει και πάλι 9-3.

Η NEVS, ιδιοκτήτρια εταιρεία της σουηδικής φίρμας, ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου της ότι από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπαγωγή της Saab σε καθεστώς χρεοκοπίας, θα ξανά-ξεκινήσει κανονικά η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων και συγκεκριμένα του 9-3 στο εργοστάσιο της φίρμας στο Trolhattan.

«Ναι, ξεκινάμε κανονικά την παραγωγή από Δευτέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mikael Oestlund, εκπρόσωπος της NEVS, επισημαίνοντας ότι αρχικά, η παραγωγή θα ξεκινήσει σε “ταπεινούς” ρυθμούς.

Τα τελευταία αυτοκίνητα βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής του Τrolhattan τον Απρίλιο του 2011, περίπου οχτώ μήνες πριν η Saab η οποία τότε βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Spyker, καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της στις 19 Δεκεμβρίου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η Saab αγοράστηκε από την NEVS (National Electric Vehicle Sweden) η οποία με τη σειρά της ανήκει σε Κινέζους, τον Αύγουστο του 2013.

Όπως επιπλέον, σημείωσε ο M. Oestlund, σε δεύτερο χρόνο, θα ακολουθήσει η παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου 9-3 το οποίο αρχικά θα προοριστεί στην κινεζική αγορά και το οποίο αναμένεται να δώσει το στίγμα του, εντός του 2014.

auto.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024