Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκυος: 9 κινήσεις για τόνωση και ευεξία

Έγκυος: 9 κινήσεις για τόνωση και ευεξία

Τώρα που περιμένετε το μωρό σας είναι αναγκαίο να «κακομάθετε» τον εαυτό σας με μερικές στιγμές προσωπικής φροντίδας. Επιβάλλεται να κάνετε πράγματα που σας προσφέρουν απόλαυση και χαλάρωση, γιατί αυτό θα ωφελήσει και το μωρό σας.

Από: Νινέττα Φαφούτη

Τώρα που περιμένετε το μωρό σας είναι αναγκαίο να «κακομάθετε» τον εαυτό σας με μερικές στιγμές προσωπικής φροντίδας. Επιβάλλεται να κάνετε πράγματα που σας προσφέρουν απόλαυση και χαλάρωση, γιατί αυτό θα ωφελήσει και το μωρό σας.

Ευχάριστο ξύπνημα!
Μην πετάγεστε αμέσως από το κρεβάτι μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι! Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και τεντωθείτε καλά…σαν γάτα. Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο ξυπνά το κυκλοφορικό σας και μπαίνει σε λειτουργία. Αν μάλιστα πριν κατεβείτε από το κρεβάτι γυρίσετε πρώτα στο ένα πλευρό και ύστερα σηκωθείτε από την ίδια μεριά, τότε κάνετε καλό και στους μυς της κοιλιάς. Καθώς σηκώνεστε, τεντώστε ψηλά τα χέρια σας και υποδεχτείτε το πρωινό με ένα χαμόγελο! Η καινούργια μέρα ξεκινά με τον πιο όμορφο τρόπο.

Η δική σας ώρα
Κάθε μέρα πρέπει να εξασφαλίζετε προσωπικό χρόνο για να κάνετε αυτά που σας ευχαριστούν όπως, μια βόλτα στα μαγαζιά, καφεδάκι με την καλύτερη φίλη κ.ά. Σημειώστε στην ατζέντα σας διάφορες τέτοιες ευχάριστες δραστηριότητες, που θα τις περιμένετε με χαρά. Φροντίζοντας και προσέχοντας να εναλλάσσονται στο καθημερινό σας πρόγραμμα οι στιγμές της χαλάρωσης και οι πιο έντονες στιγμές θα αισθάνεστε πιο ήρεμη και πιο δυνατή.

Ζητήστε βοήθεια!
Μην αγχώνεστε για τις δουλειές του σπιτιού, ειδικά μάλιστα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές. Φροντίσετε να κάνετε μόνο ό,τι σας αρέσει. Και μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια για τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες από το σύντροφό σας, τους γονείς ή τη φίλη σας. Άλλωστε, καλό είναι να μάθετε να απευθύνεστε στους άλλους για τη συμπαράστασή τους. Θα σας χρειαστεί και αργότερα, όταν θα έρθει το μωρό σας και θα είναι πιο πολλές οι υποχρεώσεις σας.

Τέρμα στο… «πιάσιμο»
Αισθάνεστε βαρύ και «πιασμένο» τον αυχένα σας; Καθίστε στην άκρη μιας καρέκλας με την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή και το κεφάλι σας τεντωμένο. Μετά αργά και απαλά πιέστε το πηγούνι σας προς τα κάτω, προς το στέρνο, ενώ ταυτόχρονα «ανοίξτε» τους ώμους σας και ανασηκώστε τους όσο περισσότερο. Μετά σιγά σιγά ξαναφέρτε τους στην προηγούμενη θέση. Ύστερα από δέκα επαναλήψεις (το λιγότερο) θα αισθάνεστε σαν καινούργια.

Άρωμα για ενέργεια!
Για να νιώσετε αναζωογονημένη σκορπίστε δύο-τρεις σταγόνες άρωμα κίτρου στο χώρο σας και έπειτα καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και κλείστε τα μάτια σας. Το άρωμα του κίτρου σας χαλαρώνει και ταυτόχρονα σας αναζωογονεί, γι’ αυτό και είναι μια ιδανική «γρήγορη» πηγή ενέργειας. Αν θέλετε κάποια άλλη μυρωδιά, ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό. Και αυτό γιατί δεν είναι όλα τα αιθέρια έλαια κατάλληλα για τις μέλλουσες μητέρες.

Βάλτε μια τάξη
Ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί ίσως να είναι η αιτία που ή δουλειά σας σας εκνευρίζει τόσο πολύ. Γι’ αυτό, λοιπόν, βάλτε μια τάξη στο χώρο της εργασία σας. Αρχίστε από το γραφείο σας. Πετάξτε τα άχρηστα χαρτιά, τις σημειώσεις, τα περιοδικά, τα περσινά δελτία τύπου και βάλτε στο συρτάρι τις εργασίες που έχουν τελειώσει. Η τακτοποίηση βάζει σε μια τάξη και τις σκέψεις σας και έτσι το απόγευμα θα επιστρέφετε στο σπίτι απελευθερωμένη από το στρες. Και αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο για το χώρο της εργασίας.

Η δύναμη του χρώματος
Τα χρώματα είναι κάτι σαν… βιταμίνες για την ψυχή μας. Οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι τα χρώματα μπορούν να “θεραπεύσουν” τη θλίψη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το κίτρινο, το χρώμα του ήλιου, το χρώμα της χαράς της ζωής, το χρώμα της επικοινωνίας. Βάλτε, λοιπόν, κίτρινα λουλούδια στα βάζα, αγοράστε κίτρινα μαξιλάρια και κίτρινα τραπεζομάντιλα κλπ. Αυτά τα κίτρινα αντικείμενα μπορούν να κάνουν θαύματα για εσάς. Ακολουθούν το πράσινο, το λαχανί, το πορτοκαλί. Θα νιώσετε σίγουρα πιο καλά!

Χάδια για καλή υγεία
Το μασάζ από το σύντροφό σας, σας χαρίζει υγεία, απόλαυση και σας κάνει ευτυχισμένη. Και αυτό γιατί τα αγγίγματα και τα χάδια στην επιδερμίδα διεγείρουν την έκκριση των ενδορφινών, των ορμονών της χαράς, τονώνουν το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διώχνουν την ένταση. Όλα τα χάδια επιτρέπονται εκτός από τις δυνατές και συντονισμένες κινήσεις μασάζ στη σπονδυλική στήλη. Αν ο σύντροφός σας δεν είναι ειδικός στο μασάζ, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει τόσο εξειδικευμένες τεχνικές.

Κουβεντούλα με το μωρό
Το μωρό σας ακούει τα πάντα. Μιλήστε του, λοιπόν! Πείτε του, π.χ., για τα Χριστούγεννα, για το πόσο χαίρεστε που τον επόμενο χρόνο θα τα γιορτάσετε παρέα. Τραγουδήστε του χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια ή ακούστε μαζί του κάποιο cd με γιορτινές μελωδίες. Έτσι θα του δείξετε από τώρα την αγάπη σας και θα καταλάβετε πόσο πολύ δεμένη είστε μαζί του.

imommy

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024