Συγκέντρωση γιατρών και διοικητικών του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας
Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Υγείας, καθώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ώς τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην απεργία συμμετέχουν την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού. Γιατροί και διοικητικό προσωπικό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Με προσωπικό ασφαλείας, μόνο για έκτακτα περιστατικά, λειτουργούν τα πολυϊατρεία του Οργανισμού.
Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Υγείας, καθώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ώς τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην απεργία συμμετέχουν την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.
Γιατροί και διοικητικό προσωπικό πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.
Έτοιμος για κινητοποιήσεις δηλώνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης». Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442