Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2014
Ξεκίνησε πριν λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Kράτους για το 2014.
Ξεκίνησε πριν λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Kράτους για το 2014.
Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού στην Επιτροπή οι εισηγητές του κυβερνητικού συνασπισμού εστίασαν στο εκτιμώμενο για το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα, 3 δισ. ευρώ, ενώ η αντιπολίτευση αντέκρουσε κάνοντας λόγο «απλώς για ένα φορολογιστικό επίτευγμα».
Ο εισηγητής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό «ρεαλιστικό», τονίζοντας ότι επιβραδύνει την ύφεση και επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και ότι για πρώτη φορά θα αρχίσει να φθίνει το μέγεθος του δημόσιου χρέους, ενώ ξαναρχίζουν τα μεγάλα δημόσια έργα σε όλη τη χώρα. Πρόσθεσε βέβαια ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να μελετήσει καλά τον φόρο της ακίνητης περιουσίας ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Από το ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές και νέα φορολογικά βάρη.
Από το αντιπολιτευτικό στρατόπεδο, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης έκανε λόγο για «πεισματική άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα». Επισήμανε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν προσαρμόζει την πολιτική της στις ανάγκες των πολιτών, αλλά οι πολίτες στις ανάγκες της κυβέρνησης». Από τους ΑΝΕΛ ο Νότης Μαριάς υποστήριξε πως πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των δανειστών. Για «σφικτό» Προϋπολογισμό έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, υπογραμμίζοντας ότι στερείται πολιτικού σχεδίου, στόχου και προοπτικής αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Οι νικητές και οι χαμένοι σε… χρήμα του Μουντιάλ
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442