Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Την επικείμενη επανεκκίνηση των εργασιών στην Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε τη Δευτέρα στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα θα εξαιρεθεί από την σύμβαση παραχώρησης και θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο.

Την επικείμενη επανεκκίνηση των εργασιών στην Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε την Δευτέρα στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ωστόσο, το τμήμα Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό-Τσακώνα, που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει ο παραχωρησιούχος, θα εξαιρεθεί από την σύμβαση παραχώρησης και θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο, με ορίζοντα δημοπράτησης τον Απρίλιο του 2014 και παράδοσης με το αρχικό τμήμα Κόρινθος – Πάτρα της Ολυμπίας Οδού.

«Η Ελλάδα μπαίνει σιγά – σιγά αλλά σοβαρά, ξεκάθαρα και αποφασιστικά σε μια φάση ανασύνταξης και θετικής πορείας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

«Το πρώτο έμπρακτο σημείο σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι επενδύσεις και οι υποδομές στις μεταφορές. Ξεκινούν τώρα οι οδικοί άξονες. Χρειάστηκαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις πολύχρονες και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μερικά έργα συντμήθηκαν» είπε.

«Για παράδειγμα, στην Ολυμπία Οδό δεν περιλαμβάνεται το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης όλα τα έργα που εξαιρέθηκαν λόγω σύντμησης να πραγματοποιηθούν» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών.

«Όχι γιατί κάνουμε χάρη σε κανέναν, αλλά γιατί οι υποδομές στις μεταφορές είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει ξανά η χώρα. Ανακοινώνω την άμεση πραγματοποίηση της κατασκευής Πάτρα- Πύργος – Τσακώνα, ενός μέρους αυτοκινητόδρομου της Ηλείας, που είναι αγροτικός και τουριστικός νομός» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το επίμαχο τμήμα «θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Κόρινθος – Πάτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή των δύο αυτών τμημάτων είναι της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ήδη έχουν γίνει εργασίες ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πόροι αναμένεται να προέλθουν από το νέο ΕΣΠΑ, που αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν στην Ελλάδα την εξαετία 2014-2020.

Σημειώνεται ότι για την ώρα δεν έχει βρεθεί λύση για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό, όπου μελετάται και η αλλαγή χάραξης, λόγω των προσφυγών για περιβαλλοντικούς λόγους στη λίμνη Καϊάφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναθεωρημένες συμβάσεις για τους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες αναμένεται να επικυρωθούν από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως τις 9 Δεκεμβρίου, καθώς οι ευρωπαϊκοί πόροι από τους οποίους συγχρηματοδοτούνται τα έργα θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί έως τα τέλη του 2015, σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατό το ενδεχόμενο επιστροφής 950 εκατομμυρίων ευρώ στην Κομισιόν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση του υπουργείου Υποδομών είναι η συγχώνευση κατασκευαστικών εταιρειών που υπάγονται σε αυτό, όπως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και η Θέμις Κατασκευαστική.

Εξάλλου, ο υπουργός ανέφερε ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσοι εργαζόμενοι της εταιρείας εκμετάλλευσης τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού Rosco, επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να μεταφερθούν στον ΟΣΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024