Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Invel το 66% της Εθνική Πανγαία έναντι 653 εκατ. ευρώ

Στην Invel το 66% της Εθνική Πανγαία έναντι 653 εκατ. ευρώ

Τη συμφωνία πώλησης και μεταβίβασης ποσοστού 66% της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρεία «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» σε τρέχουσες αποτιμήσεις αντί συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ, στην εταιρία Invel Real Estate (Netherlands) ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Τη συμφωνία πώλησης και μεταβίβασης ποσοστού 66% της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρεία «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» σε τρέχουσες αποτιμήσεις αντί συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ, στην εταιρία Invel Real Estate (Netherlands) ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

«Εθνική Τράπεζα, μετά τη λήψη συναίνεσης εκ μέρους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και γνωστοποίησης από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη συμφωνία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς ειδικότερους όρους της συγκεκριμένης συναλλαγής, υπέγραψε σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2013, με την εταιρία Invel Real Estate (Netherlands) II B.V., την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 66% της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρία «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» σε τρέχουσες αποτιμήσεις (NAV) αντί συνολικού τιμήματος €653 εκατ., η οποία θα λάβει χώρα εφόσον πληρωθούν λοιπές απαραίτητες αιρέσεις, διατυπώσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

»Η ευρύτερη συναλλαγή περιλαμβάνει α) χρηματική καταβολή €161 εκατ. της Invel εξ ιδίων προς την Τράπεζα, β) εισφορά από την Invel ιταλικής εταιρίας με ακίνητη περιουσία και καθαρή αξία Ενεργητικού ύψους €73 εκατ., σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Πανγαία, γ) χρηματοδότηση του πρόσθετου καταβαλλόμενου τιμήματος από την Εθνική Τράπεζα (Vendor financing) έναντι εξασφαλίσεων, δ) εισφορά από την Τράπεζα ακινήτων με καθαρή αξία Ενεργητικού ύψους €72 εκατ., στην ίδια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.».

»Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει ποσοστό 34% της μετοχικής συμμετοχής στην «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.», θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» έως 5 έτη, ορίζοντας την πλειοψηφία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής, και θα φέρει πρόσθετα συμβατικά δικαιώματα.

»Τα ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία που θα εισφερθούν από την Εθνική Τράπεζα και την Invel στην «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, έχουν αποτιμηθεί από εξειδικευμένους σε θέματα real estate πιστοποιημένους εκτιμητές.

»Η ολοκλήρωση της συναλλαγής εξυπηρετεί τη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας για την περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση. Εκτιμάται ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βελτιώνεται μέσω της εν λόγω συναλλαγής, περίπου κατά 40 μονάδες βάσης.

»Παράλληλα, διευκολύνεται και η προετοιμασία για τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή, το 2015, της Εθνικής Πανγαίας στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νομοθετικό πλαίσιο. Επιπρόσθετα, διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και διευκολύνεται η ανάπτυξη του επενδυτικού της προγράμματος, προσβλέποντας σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, όταν εισαχθεί η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών.

»Για τη συγκεκριμένη συναλλαγή, η Morgan Stanley & Co International plc ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024