Απαράδεκτη η απόφαση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία λέει η Ομοσπονδία αναπήρων
Την οργή της εκφράζει με σκληρή δήλωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία για την «αιφνίδια, απαράδεκτη και αδιανόητη» απόφαση του υπουργού Υγείας για τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία. «Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα! Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει και ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού. «Οι λογικές Μεσαίωνα δεν θα περάσουν» λέει, προειδοποιώντας για προσφυγές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Την οργή της εκφράζει με σκληρή δήλωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία για την «αιφνίδια, απαράδεκτη και αδιανόητη» απόφαση του υπουργού Υγείας για τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία.
«Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα! Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει και ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού, για ακύρωση της απόφασης. Οι λογικές Μεσαίωνα δεν θα περάσουν λέει και προειδοποιεί για προσφυγές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ
«Η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η συνακόλουθη απόφαση ότι οι πάσχοντες θα μεταφερθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων, επειδή κλείνουν τμήματα είναι απαράδεκτη και αδιανόητη!»
» Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης! Να πάρουν θέση τώρα η Βουλή, ο Συνήγορος του Πολίτη, να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών!»
» Ο υπουργός Υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του ΤΩΡΑ! Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα! Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης!»
» Η ΕΣΑμεΑ διατρανώνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι λογικές Μεσαίωνα το 2013 δεν θα περάσουν!»
» Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων».
«Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας άνθρωπος δεν είναι ‘αριθμός’ που περισσεύει, ελέω Μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Superbet: O συμπαίκτης που πάντα θέλαΜΕ
- Πάτρα: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή
- Κώστας Τσουκαλάς: Η αντίφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
- Μετάνιωσε ο Νεϊμάρ για το επεισόδιο με τον γιο του Ρομπίνιο: «Ξεπέρασα τα όρια»
- Παλαιό Φάληρο: Σχολικό λεωφορείο τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη και εκθέτει την Ελλάδα
- «Οι Κινέζοι έφτιαξαν ΑΣΕΠ τον έβδομο αιώνα μ.Χ.»
- Η μεγάλη αλλαγή του ΜακΚίσικ: Γιατί εκτελεί βολές από την άκρη της γραμμής (pic, vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442