
Υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Το μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από την Α.Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αν και δεν περιείχε καμία συγκεκριμένη δέσμευση, ενίσχυσε περαιτέρω το θετικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά, που ξεπέρασε τις 1.150 μονάδες. Μοχλός ανόδου το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ και της Πειραιώς.
Το μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από την Α.Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αν και δεν περιείχε καμία συγκεκριμένη δέσμευση, ενίσχυσε περαιτέρω το θετικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά, που ξεπέρασε τις 1.150 μονάδες. Μοχλός ανόδου το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ και της Πειραιώς.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 1.164,85 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 2,02%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 75,91 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,26%.
Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+4,40%), της Τιτάν (+3,91%), της ΔΕΗ (+3,87%), του ΟΤΕ (+2,92%) και της Ελλάκτωρ (+1,92%).
Αντιθέτως απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Σωληνουργεία Κορίνθου (-0,52%), της Frigoglass (-0,31%) και του ΟΠΑΠ (-0,11%).
Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (-0,45%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (+3,41%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+3,04%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,92%).
Ανοδικά κινούνται 74 μετοχές, 41 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νάκας +21,05%, HOL +20,00%, AXON Συμμετοχών +20,00%, Προοδευτική +19,42% και ΑΕΓΕΚ(κο) +18,89%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική -28,82%, Compucon -19,64%, ΕΛΓΕΚΑ-18,00%, Δομική Κρήτης -17,30% και -17,14%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442