Τα νερά υποχωρούν στην Ιταλία, οι επικρίσεις φουσκώνουν
Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Σαρδηνία, κάτοικοι και ΜΜΕ επικρίνουν τις ιταλικές αρχές πως δεν προειδοποίησαν εγκαίρως για τον κίνδυνο και το χτύπημα βρήκε τις περιφέρειες απροετοίμαστες. Εκατοντάδες κάτοικοι στο νησί πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, ενώ στους 16 νεκρούς και έναν αγνοούμενο έχει διορθωθεί ο απολογισμός των θυμάτων.
Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Σαρδηνία, κάτοικοι και ΜΜΕ επικρίνουν τις ιταλικές αρχές πως δεν προειδοποίησαν εγκαίρως για τον κίνδυνο και το χτύπημα βρήκε τις περιφέρειες απροετοίμαστες. Εκατοντάδες κάτοικοι στο νησί πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, ενώ στους 16 νεκρούς και έναν αγνοούμενο έχει διορθωθεί ο απολογισμός των θυμάτων.
Οι περίπου 2.700 εκτοπισμένοι πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια, σπίτια οικείων ή καταλύματα. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής συνέχιζαν μέχρι και τα ξημερώματα να επιχειρούν στις σφοδρότερα πληγείσες περιοχές, για απάντληση υδάτων και άνοιγμα δρόμων.
Σε ισχύ πάντως παραμένει προειδοποίηση για κακοκαιρία και για την Τετάρτη, σύμφωνα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Με τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου, ο απολογισμός στη Σαρδηνία διορθώθηκε σε 16 νεκρούς και έναν αγνοούμενο -έναν αγρότη από το Μπίτι, ο οποίος δεν είχε δώσει σημεία ζωής μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η πολεμική για την ελλιπή προετοιμασία των αρχών πριν το χτύπημα της κακοκαιρίας. Πολίτες διαμαρτύρονται πως δεν υπάρξε ούτε έγκαιρη προειδοποίηση ούτε λήυφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα από τις περιφερειακές αρχές.
Στις επικρίσεις αυτές προσπάθησε να απαντήσει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι: «Είχαμε εκδώσει προειδοποίηση καιρικών φαινομένων δώδεκα ώρες πριν το χτύπημα της κακοκαιρίας, και τις είχαμε διαβιβάσει στις περιφέρειες, οι οποίες έπρεπε με τη σειρά τους να θέσουν σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο.
«Ρωτήστε τις αρχές αυτές τι έκαναν» συνέχισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος υποστήριξε πως σε ορισμένες περιοχές δεν υπήρχε απαραίτητος σχεδιασμός για επέμβαση: «Οι προβλέψεις είναι σημαντικές, αλλά άσκοπες εάν δεν υπάρχει σχέδιο» είπε ο Γκαμπριέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
- Πρόωρη αυλαία για το «Σπίτι Μου 2» – Βροχή διαμαρτυριών
- Ευρώπη ή Αμερική: Πού αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων;
- Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα: Πωλείται η ερωτική φωλιά τους
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442