Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιώργος Καραγκούνης προέβλεψε Βραζιλία στην πρεμιέρα

Ο Γιώργος Καραγκούνης προέβλεψε Βραζιλία στην πρεμιέρα

Μία ημέρα μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014 ο Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε για όσα έγιναν στο Βουκουρέστι ενώ φυσικά αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι, προβλέποντας μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι δεδομένη είναι η πρώτη αντίπαλός μας η διοργανώτρια Βραζιλία, που έχει προπονητή τον Σκολάρι, πρώην προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας. «Εχουμε καλή στατιστική με τον προπονητή τους από το Euro της Πορτογαλίας!».

Μία ημέρα μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014 ο Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε για όσα έγινανα στο Βουκουρέστι ενώ φυσικά αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι, προβλέποντας μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι δεδομένη είναι η πρώτη αντιπαλός μας η διοργανώτρια Βραζιλία, που έχει προπονητή τον Σκολάρι, πρώην προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας. «Εχουμε καλή στατιστική με τον προπονητή τους από το Euro της Πορτογαλίας!».

Αναλυτικά στη συνέντευξη στον Sentra 103,3 μίλησε για:

Τα συναισθήματά του: «Σε κάθε ματς μπαίνω με σκέψη τη νίκη. Σίγουρα, όμως, δεν μπορείς να μην σκεφτείς, έστω και 5%, ότι μπορεί και να αποκλειστούμε, να μην τα καταφέρουμε. Υπήρχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Θα ήταν ό,τι καλύτερο να πάμε σε ακόμα ένα Μουντιάλ και τα καταφέραμε.

Όπως και να το κάνεις, τέτοια ματς είναι μία ψυχοφθορα διαδικασία. Πραγματικά, την πιο μεγάλη πίεση στην καριέρα μου την είχα στα μπαράζ με τη Ρουμανία και την Ουκρανία, διότι δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία. Όμως τέλος καλό, όλα καλά…».

Το κλάμα του Γκούντγιονσεν, που είναι ίδιας κλάσης με τον ίδιο, επειδή δεν θα `χει την ευκαιρία στην πλούσια συλλογική του καριέρα να παίξει σε Μουντιάλ:

«Γενικά αυτές τις στιγμές μπορεί να τις προσφέρει ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο. Είδα τον Γκούντγιονσεν, άξιζε ένα ωραίο τέλος να παίξει σε ένα Μουντιάλ. Το συναίσθημα της μεγάλης πίεσης και της μεγάλης χαράς, αυτό το συναίσθημα δεν μπορεί να στο προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο».

Για το μέγεθος των επιτυχιών: «Είναι άλλο να το πετυχαίνεις με την Ελλάδα, και άλλο με την Αγγλία ή τη Γαλλία. Π.χ. η κατάκτηση του Euro 2004. Ούτε ο Ζιντάνδ δεν έχει νιώσει αυτή τη χαρά. Διότι τα καταφέρνεις με την Ελλάδα και τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα.

Για τους αριθμούς και τα επιτεύγματα της Εθνικής: «Αυτά που έχουμε πετύχει, είναι τρομερά. Στα τελευταία 22 ματς έχουμε μόνο μία ήττα. Εχουμε πάει σε πέντε μεγάλες διοργανώσεις και 6, αν συμπεριλάβουμε και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Τέτοια συνέπεια μόνο πέντε με έξι χώρες έχουν δείξει στην Ευρώπη και είναι μεγάλη ικανοποίηση».

Για τη χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας να περάσει το FIFA Ranking τη Βραζιλία μετά το 1-1 με τη Ρουμανία: «Θα ήταν ωραίο να ήμασταν πάνω από τη Βραζιλία. Θα μπορούσαμε να το `χουμε καταφέρει. Κάπως πανικοβληθήκαμε μετά το 1-1, αλλά παίζαμε σε μία έδρα που ήταν κολαση, ήταν πραγματική έδρα. Καταφέραμε, όμως, αντεπεξέλθουμε. Διότι χυες η πίεση ήταν σε μας, δεν ήταν στους Ρουμάνους, εμείς ήμασταν φαβορί, εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε την πίεση του 3-1. Το κάναμε και πανηγυρίσαμε».

Για την προσωπικότητα της ομάδας: «Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αυτά που έχουμε πετύχει, είναι πολύ σημαντικά. Στην ομάδα δεν υπάρχει το «εγώ», αλλά το «εμείς». Και αυτό δεν είναι το πιο εύκολο να γίνεται. Υπάρχει εγωισμός, υπάρχει το να παίξω λίγο και για τον εαυτό μου στο ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Στο 90% των περιπτώσεων, όμως, δεν υπάρχει αυτό στην Ελλάδα. Οι παίκτες βάζουν τα στοιχεία και το ταλέντο τους υπέρ της ομάδας. Κάποια στιγμή η επιτυχία μπορεί να σε ξεμυαλίσει, κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος. Στις δύσκολες καταστάσεις ήμασταν παντα «παρών» και αυτό το μέταλλο έχει να κάνει με τη βαριά φανέλα. Υπάρχει σεβασμός για αυτή την ομάδα. Όλοι στην ομάδα μου, τη Φούλαμ αναγνωρίζουν την Εθνική, μιλούν με θαυμασμό».

Για το αν οι ξένοι εκτιμούν και θαυμάζουν περισσότερο την Εθνική απ’ ό,τι εμείς: «Ισως να γίνεται και αυτό. Γενικά πιστεύω ότι έχουμε κοινό που έρχεται στο γήπεδο για να μας βοηθήσει. Ξέρω τι υποδομές έχουν οι Αγγλοι και τι εμείς. Οι ομάδες μας δεν έχουν γηπεδα να παίξουν, ενώ απ’ αυτές τις χώρες, δεν τους λείπει τίποτα είτε στη Μάντσεστερ είτε στη Φούλαμ και εμείς τα καταφέρνουμε με τα ελάχιστα όπλα. Αυτό που ξεκίνησε το 2004, συνεχίζεται. Πιστεύω πως οι τότε συμπαίκτες μου έχουν βάλει μεγάλο λιθαράκι, έγινε η βαριά φανελα μετα το Euro. Εχουμε καλές κληρώσεις. Πλέον, είμαστε ρεαλιστές, πάμε για το αποτέλεσμα».

Για το Σάντος και τις αντιδράσεις του: «Πραγματικά, είδαμε τον Σάντος σε μεγάλη πίεση. Είναι πολύ μεγάλη πίεση. Είτε είσαι 50 χρονών, δεν ξέρω πόσο είναι κόουτς, είτε 20 είναι μεγάλη πίεση. Βγαίνει, λοιπόν, όλη αυτή η ένταση, όλα γίνονται αντιληπτά. Ηθελε πολύ και αυτός να πετύχει αυτόν τον στόχο. Για αυτό και τα πανηγύρια του ήταν έξαλλα και αυτός και όλη η ομάδα μαζί. Θέλω να πω πως θα ήταν άδικο να μην περάσουμε με 25 βαθμους συγκομιδή στα προκριματικά και να μην παμε στο Μουντιάλ. Τώρα, όμως, προκριθήκαμε που ήταν πέρα για πέρα δίκαια».

Για την ασίστ και τι χαρά έδωσε στους Ελληνες: «Είμαι χαρούμενος για την ασίστ. Όμως η πρόκριση ήταν αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας των 24 ποδοσφαιστων, όλης της αποστολής, των 2.000 Ελληνων που ήταν στο Βουκουρέστι, ήταν τεράστια βοήθεια των 11 εκατομμυρίων που ήταν μαζί μας, τους νιώθαμε δίπλα και θέλαμε πολύ να το ανταποδώσουμε στις δυσκολες αυτές στιγμές που περνά. Το καλοκαίρι να είναι με την Εθνική στο Μουντιάλ και όχι Αγγλία, Βραζιλία και Αργεντινή».

Για το αν ήταν η ρεβάνς για τους παίκτες του ’69: «Ηταν μία ρεβάνς και για τα ιερά τέρατα του ’69. Και αν μπορέσαμε να το κάνουμε, να τους δώσουμε μία χαρά, πραγματικά θα αισθανόμαστε πολύ ωραία. Ηταν και αυτοί μαζί μας. Πραγματικά αφιερώνουμε την πρόκριση στους παιχταράδες του 69′. Διότι αυτοί ήταν άτυχοι, ήταν μεγάλοι παιχταράδες, μας το έλεγαν και οι πατεράδες μας και καθαρά από θέμα ατυχίας και συγκυριών δεν βρέθηκαν σε μεγάλη διοργάνωση».

Για το αν η ομάδα θα είναι απελευθερωμένη στο Μουντιάλ: «Να είστε σίγουροι. Τα μπαράζ είναι τελικοί και όπως μας είπε ο προπονητής μας τους δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις. Στα προκριματικά πρέπει να παίρνουμε βαθμούς και αυτό κάναμε. Στα τελικά θα δείξουμε καλύτερα πράγματα. Στο προηγούμενο Μουντιάλ πήραμε την πρώτη μας νίκη, σ’ αυτό ο στόχος είναι το ρήμα παραπάνω που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση».

Αν προτιμά μεγάλες ομάδες στον όμιλο: «Εχουμε δείξει καλά πράγματα, όταν είμαστε εμείς το αουτσάιντερ. Εχουμε καλά αποτελέσματα. Τη μία την ομάδα, την ξέρουμε, θα είναι η Βραζιλία το εναρκτήριο ματς δηλαδή. Εχουμε καλή στατιστική με τον προπονητή τους (σ.σ. Λουίς Φελίπε Σκολάρι) από το Euro της Πορτογαλίας».

Για τον χαμένο λόγω καρτών προημιτελικό με τη Γερμανία και για το πώς ένιωσε τότε: «Ναι, πραγματικά. Ηταν το χαμένο ματς με τη Γερμανία. Όταν είδα την κλήρωση, είχα πει να παίξουμε με τη Γερμανία. Ηταν ό,τι χειρότερο το ότι δεν έπαιξα σε εκείνο το ματς, δεν το πίστευα. Τώρα, όμως, έχω τη χαρά και την τιμή να παίξουμε με την ομάδα σε ακόμα ένα Μουντιάλ».

Για το αν αισθάνεται ευλογημένος με τα όσα έχει πετύχει: «Σίγουρα αισθάνομαι ευλογημένος. Ευχαριστώ για την ομάδα που είμαι, τη Φούλαμ που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να είμαι σε καλή κατάσταση. Που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι σε φουλ φόρμα για να παίζω στην Εθινική. Θέλω από δω και πέρα να είμαι σε καλή κατάσταση εν όψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία που θα είναι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024